Gör ett nytt försök

på receptet som efterfrågades av Hanna.

400 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
4 st vitlöksklyftor, finhackade
200 g champinjoner, skivade
2 dl vitt vin
2-3 färska tomater, tärnade
2 dl vispgrädde
2 tsk färsk timjan, finhackad
2 tsk färsk oregano, finhackad
Salt
Svartpeppar, nymalen

Bryn färsen i olja så att den får lite färg. Tillsätt löken, vitlöken och svampen. Bryn/stek ytterligare någon minut.
Tillsätt vinet och låt det koka upp.
Häll i tomaterna och låt småputtra en bra stund, så alkoholen försvinner.
Jag brukar låta det vara 30 min.
Tillsätt grädden och låt det koka in.
Tillsätt timjan och oregano mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0