På G

Är på salongen och får håret fixat inför bröllopet. Skönt att få vara den som blir fixad och inte tvärtom!


Hedda

Hedda har fått långt hår! :)


Uppdatering från julfirandet

Vet inte vad som hände?! Men julen, den bara försvann!! Så mycket att styra med innan och sen hinner man knappt känna att det är jul, så var det över!

Det var iaf en trevlig jul! Syskonen och mamma/mormor var här. Fick även besök av morfar vilket vi tyckte var jättekul!
Många fina och uppskattade julklappar blev det också! Blir så stolt mamma när Freja öppnade sina julklappar för hon blev så glad och tacksam för dom!
Och som hon har lekt och pysslat med sina grejer!
Så tack alla ni för alla fina grejer!


Jag målar....

....och målar.
Idag har vi hjälpt lillasyster Jenny att måla om deras hall. Gick hyfsat bra faktiskt, med tanke på att vi hade båda tjejerna med. Mormor kom förbi en sväng och gjorde oss sällskap.
Nu sitter jag i soffan och bara slappar medan Jenny lagar mat. Nice! Alltid godare att äta när någon annan lagat!


Uppdatering

Dålig uppdatering, jag vet! Men det har varit lite mycket nu på sistone. Jobbat, vattkoppor ( eller som Freja själv säger, vappkoppor ) , handla julmat, sista julklapparna, 4 års kalas igår ja bi vet ju själva hur det är!?
Jo men visst, 4 år har hon blivit vår stora tjej. Helt sjukt! ;) Fast samtidigt är det som Matthias sa idag, "det känns som vi alltid har haft henne". Och det gör det nog faktiskt!
Hon var iaf mkt nöjd med sin dag! Lite orolig att hon inte skulle bli firad pga kopporna. Men det löste sig fint! Många fina presenter fick hon! Vi bockar och bugar!

Och imorgon kommer tomten. Bäst å sova nu, så man orkar med att öppna alla sina julklappar! ;) Nehe, det var barnen som skulle göra ja....just det!

God Jul på Er!

Kyss


Cops

Lagom jag slumrade in i natt vaknade Freja och var kissnödig. Efter det ville hon sova i våran säng. Men hon kom inte riktigt till ro. Efter ett tag inbillade jag mig att hon kliade sig lite extra mycket på ryggen. Var ju inte lätt å se i mörkret men jag tyckte mig kunna se två prickar. Kanske bara är varm tänkte jag!? Men icke!! Imorse när vi vaknade hade hon prickarna kvar och ett par till. Så är ni sugna på vattkoppor kom förbi vet ja!
Ska väl inte säga för mycket, men i nuläget har hon faktiskt inte så många. Kanske 15 stycken. Men det kanske blir värre!, kan inte sånt här!
Hon verkar vara i helt okej skick för övrigt. Man tackar, man tackar!


Zzzzzz

Hela familjen sover. Men inte jag! Har lite svårt att komma till ro.....
Bjussar på lite bilder istället. Bakverk är inte min grej. Har aldrig varit en fikatjej, kanske kan vara därför. Men tycker ändå jag lyckades hyffsat i lördags.


Time goes by

Den fullkomligt springer ifrån mig.
I lördags var det kalas. Full fart kan man säga!! Herregud! ;) Men hon var nöjd vår stora tjej, och det är huvudsaken!
Söndagen bjöd på jobb. Alltid lika kul och åka och jobba! Antagligen för att jag inte gör det så ofta.
Tjejerna fick hänga med mormor, för pappa M var också och jobba.
Mormor hade fått hjälp att klä julgranen.
Vi plockade själva fram granen idag. Satte ihop den ( har plast pga allergi ) och satte i alla lampor. Usch vad tråkigt det momentet är! Givetvis så var ju en del lampor trasiga också! Suck!
Men att klä klart den, gör vi tillsammans någon dag. Antagligen ganska snart, med tanke på vad det är för dag på lördag.
Vi slog in lite julklappar också. Hoppas bara att det inte avslöjas vad dom innehåller. Hon har nämligen stenkoll på vad som ligger i vilket paket. Lite rädd att hon ska säga något när respektive julklapp delas ut! Men vi har pratat om det och sagt att det är hemlis. Hon blev t.o.m sur på M när han låtsades gå till granen och tjuvtitta nu på kvällen.

Hedda har föresten smakat potatis idag för första gången. Gick helt okej! Svårt att veta vad hon ska göra med det bara. Ny konsistens. Freja tyckte det var jättespännande!


Chokladtårta

Freja har beställt chokladtårta till födelsedagen på torsdag. Hon tyckte inte att den med grädde som vi hade i lördags var god! Kom då att tänka på en sak...... Borde man inte kunna göra en tårta som smakar/ påminner om kärleksmums!? Ni vet en sån med glasyr och kokos. Kan jag ta receptet på en hel sats sånna och göra en tårtbotten istället? Kanske konstig fråga?! Men jag är verkligen ingen bagare!!!


Trött

Efter en hel dags shopping i Norrköping sitter jag nu i soffan och myser. Är trött, riktigt trött!
Men vi fick med oss en hel del julklappar hem. Känns skönt! Börjar ju liksom närma sig....
Har även hunnit med att duka inför Frejas kalas imorgon. Hon var så sugen så hon kunde bara inte hålla sig! Ballonger är också fixade. Tackar pappa Matthias för hjälpen! Jag pallar verkligen inte att blåsa upp ballonger!!! Jag avskyr dom! Kan man ha fobi mot ballonger? I så fall har jag det! Blir nog jättekul imorgon när alla barnen ska springa runt och leka med dom. NOT!!!
Men vad gör man inte för barnens skull?!
Ska försöka få den blivande 4 åringen i säng, så vi kan knopa ihop ledtrådar till skattjakten. Och så att mamman i huset kan få sova.

Vi hörs!


Kvällsmys

En tomtenissa och en nakenfis. Men dom är mina, och dom är bra fina! ;)


Mina sessor


Falska vattkoppor

Det går vattkoppor på varenda dagis just nu tror jag. Nästan alla barn har haft det på Frejas avdelning, men inte Freja. Var likadant när det gick magsjuka, varenda unge på 3 avdelningar fick det. Men inte hon! Verkar inte som sjukdomar biter på henne. Tack och lov! Nu ångrar jag nästan att jag skrev så för nu smäller det väl bara till och så får vi allt till jul och nyår! :) Hon har iaf pratat mycket om vattkoppor här hemma. Vilka som har haft och hur dom har sett ut.
Satt nyss vid matbordet då hon säger:
- Mamma, nu har jag fått vattkoppor. Det kliar och jag är prickig.
Tittar nervöst på henne men konstaterar snabbt att så inte är fallet.
Jag säger då:
- Jaha, det hoppas jag verkligen inte för då kan vi inte ha kalas på lördag.
Snabbt svarar hon:
- Men mamma jag lovar dig, dom är borta då!

Kommer själv ihåg att man som liten ville ha/vara som alla andra. Det såg ju så spännande ut när någon hoppade på kryckor, eller hade glasögon, eller ont i halsen och fick vara hemma från skolan. Men lilla gumman, då tycker jag inte du ska önska vattkoppor. Det är ingen höjdare!


Nya vagnen

Hedda verkar gilla nya vagnen!
Och det gör hennes mamma också! Mycket nöjd!


Godis

Det bakas julgodis här hemma på Ringvägen. Lyckats få kolakoket över hela spisen. Men vad gör väl det ?!


Som jag trodde!

Det blev en tuff morgon för fröken Andersson. Gråt och bråk! Det är lätt att glömma bort att hon är gnällig och bråkig för att hon är trött. I kombination med en tid att passa är det lätt att man bli lite irriterad och höjjer rösten. Jag hoppas att jag inte är en dålig mamma för det! Och håller tummarna att det är fler som känner igen sig?!
Vi kom i tid till samlingen iaf, och lockar i håret hann vi också med. Lucialinnet lyckades vi också hålla rent och alla ljusen i kronan lyset.
Förra året sprang vi runt som dårar och letade batterier då vi på morgonen kom på att vi glömt handla det. Ett från tv-dosan, ett från någon leksak osv. Lyckades iaf skrapa ihop så att det fanns till alla ljusen. Sen att batterierna var dåliga och blinkade som värsta discot är ju en annan femma! Men det var ingen annan som hade likadant! ;)

Nu blir det frukost här hemma.
Freja ville vara kvar på dagis och leka. Det är tyst här hemma, för tyst! Känner hur tröttheten kommer ifatt en. Bäst att sätta igång med någon syssla så man piggar på sig!

Hej så länge!


Luciafirande

Allt är förberett inför morgondagens lussefirande på dagis. Nu är det bara barnen som ska somna kvar. Ja, Hedda lär ju inte somna än på ett tag! Men den stora har inte heller somnat, legat i sängen i snart två timmar men kommer inte till ro. Vilket inte är så bra inför morgondagen då vi ska vara på dagis kl 07.15. Jag säger bara Herregud!!! Vi är ju liksom ökända för att vara så duktiga på att komma i tid
( not ), så det här kan bli spännande med en trött och sur Freja!
Hon har beställt lockar i håret också, vilket känns kanon! Tror verkligen det är något vi kommer ha tid med! Nåväl, ska inte måla fan på väggen ännu. Kanske blir en fantastisk morgon, alldeles, alldeles underbar!!! :)


Torktumlare

Fan så smidigt med torktumlare!!!
Fattar inte hur vi gjorde innan?!
Ville bara säga det!


Seg

Pappan i familjen har varit bra seg idag efter gårdagens svensexa. Det tar på krafterna att vara ute och "ränna" till efter 04.00. Speciellt när man har barn att komma hem till!
Men det verkade som dom hade haft det jätteroligt och Jonas verkade nöjd! Så vad är väl en bortkastad söndag!? ;)
Vi lät pappa Matthias sova middag idag och passade på att göra maränger
( rosa ) till kalaset och ett pepparkashus. Var inte alls någe tålamodskrävande!!! Suck och få ihop den där j*vla satsen! Kan vara ett av dom fulaste pepparkashusen jag sett, men det struntar vi i. Freja var nöjd och tyckte det var fint, så det är huvudsaken!
Imorgon står massa "att göra grejer" på dagordningen. Har skjutit upp det alldeles för länge nu, så det blir till att bita i det sura. Men otroligt skönt när det är gjort! Men först tar vi lite skönhetssömn.


3:e advent

När tredje ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas
att få fira advent.


Pepparkakshus

Pepparkakshus på G!


Playdate

Är nyligen hemkommen från en playdate i Vingåker hos Greta och Alfred. Vi mammor passade på att träffas då papporna är på svensexa i huvudstaden. Och att dömma av kvällens sms verkar dom ha kul! :) Kanske lite mindre roligt imorgon bitti när dom vaknar! ;)
Hoppas iaf dom har roligt! Och framför allt pappa Jonas som är den blivande brudgummen!
Tackar mamma Åse för en trevlig dag och hoppas att hon inte fick städa allt för mycket när vi åkt hem?!

Nu tar jag soffhäng med Hedda en stund innan vi tar natter'.


Fredag

Fredagen är till ända.
Det är soffmys och idolfinal här hemma som gäller. Tror egentligen Freja är lite för trött idag, det är lite svårt att sitta still. Farligt, då kanske man somnar! :)

Har varit på besök i Jennys (lillasyster) och Mickes nya lägenhet idag. Givetvis har dom valt att bo högst upp!!! Varför känns det som att alla man känner gör det?!
Det var jättefint! En del kvar att göra, men det kommer bli superbra när det är klart!
Passade på att smita ner på stan en timme och köpte lite julklappar. Så lyxigt att få göra det själv!! Man är så otroligt effektiv när man är själv!
Råkade springa över några klänningar som gärna hade kunnat få följa med hem. Fast, som den småbarnsmamma jag är har jag svårt att få tillfälle att använda dom. Men å andra sidan, vem har sagt att det är fel att springa runt å städa och leka i en finklänning!? ;)


Make up

Som blivande 4 åring ska man inte ha smink, jag vet det! Men det är ju så roligt att låna mammas sminkväska!


Ingen sömn här inte!

Varför kan inte våran minsta dotter somna som normala bäbisar?! Inte en kväll/natt före klockan tolv. En sån bäbis hade jag minsann inte beställt! :)
Hon ligger i skrivande stund här brevid oss och jollrar. Verkar inte alls sugen på att "tänka på refrängen"!
Hon får väl tänka på sin stackars mamma som behöver sin skönhetssömn. Man blir ju inte direkt snyggare med åren! Så här behövs alla små huskurer som går!
Eller så har hon kanske bara gett sig fasen på att mamma och pappa absolut inte ska få någon "egen tid" tillsammans. ;)


Morgonprommis

Morgonpromenaden är avklarad! Vi hade sällskap av Ida och Olle. Var skönt men lite kallt om fingrarna.
Hedda har sovit hela promenaden och gör så fortfarande, inte konstigt att hon "håller låda" på kvällarna och in på nattetimmarna! ;)
Får iofs chansen att ge Freja lite kvalitetstid. Känns bra!
Får se vad fröken vill göra. Antagligen "mamma, pappa, barn" om jag får gissa!?


Spya

Pappa Matthias glömde nog bort att man INTE bör leka flygplan med sin minsta dotter när hon precis fått mat.
Splash!!! Rakt i ansiktet!
Gissa om jag skrattade!!


Vi har blivit med ny vagn

Japp, det har vi!! Och den blev en sån som jag gått och "suktat" efter! Röd dessutom. Verkar så himla smidig som semester och extra vagn. Den stora kommer vi inte göra oss av med i första taget, den är vi supernöjda med! Snälla morbror Dennis hjälper oss med att hämta den under veckan. Bra med kontakter i huvudstaden så att man slipper sitta och åka. Nu hoppas jag att den lever upp till mina förväntningar och att lilla Hedda blir nöjd i den.

Kalasplaner

Har dagen till ära varit och handlat grejer till Frejas kommande kalas. Vilken lycka! Hon fick välja precis vad hon själv tyckte att det skulle vara.
Går inte att ta miste på temat iaf!! ;)


4 månader

Idag är det 4 månader sen vår lilla skatt kom till världen.
Idag är det även 12 år sen farfar Valter lämnade jordelivet.
Jag fick aldrig chansen att träffa Valter. Tråkigt!
Så idag tänker vi lite extra på farmor Elsy och farfar Valter. Som enligt Freja är i himlen och äter köttbullar.


Effektiv dag

Det har vi haft här i Laggarhult! Pysslat lite julpynt, sytt, bakat minimuffins till det kommande kalaset, haft Moster Isabell på besök, tvättat X antal maskiner
( syns iofs inte i tvättstugan ) och klippt av Isabell håret. Lite impulsivt, men söt blev hon!
Imorgon vankas det jobb för föräldrarna Andersson, tjejerna får hänga med mormor. Framåt kvällen blir det skinksmörgås hos mamma och lottning av julklappar. Ska detta året försöka att inte bidra till den hysteri som är kring julklappsinköpen och istället bara ha en att köpa till. Ska bli skönt tycker jag!!


Födelsetavla

Har gjort en egen variant av födelsetavla till Heddas rum.


Belysning

Är det bara inbillning från min sida!? Eller är det faktiskt så att folk nu för tiden pyntar mer till julen? Jag tänker då främst på alla belysningar i trädgårdarna. Kan inte minnas att det var så förr. Men det slog mig idag när jag var ute och åkte med tjejerna att nästan varenda "kotte" har någon form av belysning ute på tomten.
Tycker det är fint!!
Om det inte blir för mycket! Och absolut ingen färg på belysningen! En del känner liksom inte riktigt av när " enough är enough". Och allra värst är ju dom där som blinkar i lite olika tempon. Hemska!!
Okej, vem dog och gjorde mig till belysningsexpert?! :)
Nåväl, så tycker jag iaf!


Gympa

Nyss hemkommen från Frejas gympa. Trotsade förkylningen och åkte ändå! Hade tänkt att vi skulle hoppa över idag. Men en viss tjej hade totalkoll på att det var idag och när hon sa det och tindrade lite med sina rådjursögon kunde jag inte stå emot! Så ansträngande är det ju inte heller.
Hon verkligen älskar det!
Lite blyg på vissa grejer men kommer ganska snabbt in i det.


Ny

Införskaffat en söt liten ängel till Heddas rum.


RSS 2.0