Rosa små moln

Ibland är vardagen med småbarn ganska tuff. Jag klagar inte, jag bara konstaterar! :)
Idag är verkligen en sån dag!!!

Alldeles nyss lyckades Freja tappa ut en hel GB-burk med små pärlor i trappen. Jag tror tamefasen inte att hon lyckades behålla en enda pärla!
Till saken hör då att jag har hela golvet fullt med kläder/ saker som ska prismärkas till helgens Loppis. Vilket givetvis innebär att hela golvet var fullt av prislappar också.
Lägg där till att jag har en otroligt missnöjd Hedda på armen och har haft ert bra tag = väldigt trött i ryggen och armarna. Samtidigt som jag står vid spisen och försöker laga lite lunch. med en hand, ska då tilläggas!
Men kaoset är inte slut där! På bordet ligger det ungefär 17 000 små sönderklippta papperslappar, som är resultatet av Frejas tidigare pyssel.
Plus att hon på golvet i sitt rum lyckats släpa ut ca en tredjedel av sin garderob, vilket gör att det ser ut som en tromb gått lös där inne!
Och för en stund sen lekte hon sönder min lilla maskin som tar bort "noppor" på kläder. Grr!!! Jag gillade verkligen den!!!

Nu har jag precis slagit ner rumpan i soffan och ger Hedda mat. Hoppas att hon blir på lite bättre humör sen. Och kanske chockar genom att sova en stund!? Hör inte till vanligheten. Jag har ju liksom lite grann att ta reda på!

Idag är fasen ingen bra dag!!
Får se vad resten av denna ljuvliga dag har att bjuda på!?


Höstlov

Lovvecka betyder även ledig vecka för Freja. Det hade jag helt ärligt ingen aning om, men å andra sidan har vi ju inte varit i den här situationen förut. Med att vara mammaledig och ha ett barn på 3 timmars.
Men 3 timmars barn är alltid ledig över lov osv.
Nu har jag lärt mig något nytt!

Blev en otroligt tidig morgon här hemma! Det gillar mamman i huset, sådär!! ;)
Nu kör vi lite frukost så får vi se vad dagen bjuder på!?

Hej så länge!


Västerås

Ett besök på nya IKEA i Västerås har det blivit idag.
Har även varit på jakt efter en klänning till det stundande bröllopet vi ska på, på självaste nyårsafton. Men precis som tidigare försök, gick det åt helskotta!! Börjar bli lite stressad, vill ju oxå vara fin!!

Hittade dock årets första julklapp, till och med 3 stycken, allihopa till vår stora "Sessa".
Hon var nämligen inte med idag, utan fick ha en dag med mormor.

Nu sitter vi här alla fyra i soffan och myser. Eller iaf tre av oss, den minsta har tagit en liten tupplur.


God morgon

Har aldrig riktigt förstått det här med att vrida klockan fram och tillbaka beroende på årstid! Tycker det är onödigt!


Fredagsmys

Då var det dags igen! Bäst på hela veckan.
Laddar inför morgondagen, då det väntar lite jobb. Ska bli kul!!


Träning

Här tränar vi rygg och nacke, så vi blir stora och starka!


Höst

Har höstpyntat lite på framsidan. Kanske inte den snyggaste pumpan, men det bjussar jag på!


När katten är borta.....

Dansar råttorna på bordet, brukar man ju säga! Och det gjorde vi minsann under dom dagarna pappa Matthias var på äventyr.

Vi busade och gjorde om sovrummet lite. Målade om och lite nya detaljer fick flytta in. Bjuder på lite bilder. Har dock ingen bra före bild, det glömde jag bort i all hast!


Som det ska va'!!!

Pappan i familjen har kommit hem igen! Han var efterlängtad!!! Det var nog mycket "den där eventuella presenten" som lockade. Men ibland är hon ju bara för underbar vår stora tjej. Ganska ofta iofs, men ibland säger hon sånt där som är så rart så att det nästan gör lite ont i hjärtat. Matthias hade bara hunnit innanför dörren då hon säger till honom: - Pappa det gör inget om jag inte får någon present. Det är bra att du kommit hem iaf! (Jag tyckte mig ana en tår i ögonvrån på pappa Matthias då) Men visst hade pappa M present med sig! Jag vet inte hur många kramar han fick efter presentutdelningen!? Och hon var väldigt noga med att tala om att hon var nöjd. Både 1, 2 och 3 gånger! Så nu är allt som det ska! Familjen är samlad igen!

11 timmar kvar

Sen kommer pappan i familjen hem!!! Jippi!!! Tror det blir kramkalas till kvällen ja'!


Bibblan

Blev en sväng till Bibblan idag med tjejerna. Så nu har vi laddat med lite fler böcker här hemma.
Men är det bara jag som tycker att det finns en hel del böcker som är konstiga?! Konstigt skrivna och vad handlar dom om!? Jag anser inte att man bör skydda barnen från allt här i världen. Men man behöver sannerligen inte läsa om vissa saker för dom. Det kommer dom lära sig tids nog ändå. Jag kanske anses som en elak mamma som inte låter mitt barn välja fritt när det gäller låneböcker. Men ett litet finger vill jag allt ha med i spelet. Det blir ju trots allt jag/vi som sen ska svara på alla frågor om vad som står i böckerna.
Summa sumarum, vi är båda nöjda och nya böcker finns det att läsa.


Ärligt talat

Eftersom Freja sov igår morse när pappa M for till England, låg det ett brev och väntade på henne när hon vaknade. I brevet stod det bl.a. " att om man hade tur, kanske man kunde vänta sig en present när pappa kom hem igen".
Gårdagen gick och inte ett ord om pappa. Imorse däremot tyckte hon det skulle bli skönt att pappa skulle komma hem igen och hon frågade ett par gånger efter honom. Jag förklarade då att det var ett par dagar till innan pappa kommer hem. Fick en djup "suck" till svar.
Senare under dagen påpekade hon igen att hon ville att pappa skulle komma hem. Då var hon även lite fundersam över den där presenten.
Aha! Nu trillade poletten ner!

Jag frågade henne då:
- Saknar du pappa?
- Mmm....
- Saknar du pappa lr är du nyfiken på presenten?
- Jag är nyfiken på presenten!

Vad är det man brukar säga!?
Barn ger ärliga svar!! :)

Fast jag vill gärna att pappan kommer hem igen snart, och för mig går det alldeles utmärkt utan present!


Bocken

Under den senaste tiden har vi haft lite problem med tandborstningen här hemma. Vi tycker en sak och Freja tycker en annan.
För att göra det hela lite roligare och för att få henne på andra tankar bestämde vi häromdagen att under tiden man borstar så ska man sjunga en sång som hon får välja. Det vill säga jag borstar på henne och under tiden sjunger jag en sång.,
Häromdagen kunde hon inte komma på någon utan tyckte jag skulle välja. Sagt och gjort, den första jag kom på var en julsång. Ni känner säkert alla igen den?!
" Sätt på bocken och håll dig i rocken, sen så rider vi bort i galopp.
Till pepparkakskungen men då blir du tvungen, lova att ej äta kungen upp'! "

Jag tror att den går så! Vad jag däremot VET är att den inte går som Freja just nu springer runt och sjunger. Jag trodde det var julbocken man sjöng om, och inget annat! :)

" Sätt dig på bocken, å då blir du tjocken' .......

Men alla tolkar vi texter på olika sätt!!


God Morgon!

Här på Ringvägen har morgonen varit igång sen sjutiden. Sa då Hej Då, till pappa M som just nu sitter på flygplatsen och väntar på att flyga till England ett par dagar.
Känns lite skumt att han ska vara borta från oss i fyra dagar. Men jag hoppas att han får det riktigt roligt! Det är han väl värd!
Nu vaknade precis storasyster Freja, så nu blir det frukost. Börjar kurra duktigt i magen.


Fredagsmys

Chipsen är framme, mysbyxorna på, ljusen tända och baken är placerad i soffan. Nu kör vi fredagsmys hela kvällen lång!!


Mer pyssel

Nu är vi igång igen. Hinner dock bara börja lite. Ska ner på stan och träffa mormor.
Resultat kommer senare.


Ha ha ha

Hedda har under en längre tid gett leenden som värmer gott i mammahjärtat. Men de senaste 3 dagarna så skrattar hon med ljud. Det är ju bara för underbart!! Jag kan inte få nog!


Mama's little helper

Duktiga Freja tar väl hand om sin lillasyster. Så pass bra att hon somnat gott i hennes famn.


Mmm......

Hemma på Ringvägen finns det nybakat. Nu återstår bara det tråkiga, att plocka undan.


Ny outfit

Inhandlad av faster Marita och storesyrran Freja. Det tackar vi för!!


Sagostund


Klart

Skrinet är färdigt.
Nu håller vi tummarna att det kan hållas lite bättre ordning på alla dessa hårsnoddar och hårspännen.


Skitsnack

Min storebror sa en gång att prinsessor inte bajsar.
Han har ett väldigt svagt öga för vår prinsessa Madeleine. Och att hon, som alla andra gick på toan och bajsade det fanns bara inte i hans värld! Efter mkt om och men kunde han sträcka sig till att hon gjorde det MEN, att det då luktade blommor och flög runt små fjärilar.

Kom att tänka på det idag när jag bytte blöja på vår minsta prinsessa Hedda. För hon kan bajsa minsann!!!
Fick byta 3 blöjor på 20 minuter. Och inte sjutton luktade det blommor och cirkulerade några fjärilar här inte! Dessutom så är det så att man blir rädd av ljudet son uppstår när hon tömmer sina tarmar. Brukar ibland misstänka hennes far till att vara den skyldige för oljudet, men 9 gånger av 10 är det Hedda!

Så till min bror vill jag säga, att prinsessor kan bajsa, det luktar illa och det låter!
För inte kan väl Hedda vara något annat än en prinsessa?! ;)


Libero

Har ni sett ungen som är med i Liberos Dance Collection reklam?!
Så söööt!!!!


Pyssel

Fyndade ett mini skrin till Freja igår. Tänkte pyssla om det lite, så det passar till hennes väldigt rosa och tjejiga rum.
Bäst att sätta igång, någon som är ivrig brevid mig här! ;)


Testing, testing....


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0