2012

Gör som många andra och summerar vad som hänt under 2012. Försöker stolpa upp det ungefärlig tidsordning. Man glömmer verkligen vad som faktiskt hänt under ett år.

Året började med fin fint bröllop på självaste nyårsafton. Fina Åse och Jonas blev man och hustru. Skitroligt var det!!

Freja och Hedda fick vattkoppor.

Min kära mor fyllde 50 år, och det firades. Herregud, kommer så väl ihåg när hon fyllde 30!!

Vi fick en vattenläcka på övervåningen och fick lov att byta hela innertaket. Sov på madrasser i vardagsrummet på nedervåningen och allt var allmänt kaos. Tack snälla Conny som hjälpte oss så snabbt!

For på långsemester till Thailand med delar av familjen Andersson/Söderlund.
Mysigt!!

Den traditionsenliga "Knivstamarknad" gick av stapeln. Många vuxna, och ännu fler barn tror jag!? Alltid lika roligt!

Matthias tog tag i vårt överfulla förråd och röjde och plockade ordning. Var på tiden att det blev gjort.

Vi målade huset. Eller det hade vi redan gjort, men nu målade vi teglet. Kändes som vi plötsligt hade ett hus i Grekland. Men det gick snabbt över, och nu är jag supernöjd!

Vi bytte bil. Den "stora". Varför har vi inte haft automat förut!? ( antagligen för att jag varit bakåtsträvare till det!? ) Men jag älskar det!!

Planerade möhippa för Fia.

Genomförde möhippa för Fia. Vilken dag, vilken natt, vilken morgon. Herregud!! Tror jag var hemma 04.30 om jag inte minns helt fel!?

Bruduppsättning på Fia. Och samma dag möhippa för Ida. Och svinroligt! Så mycket roligt folk!!

Gemensam ledighet med Matthias. Han hade semester och jag var mammaledig. Var bara hemma och umgicks med familjen.

Jagade orm på tomten. Skitläskigt!! Men vi vann!! Nu är han/hon i ormhimlen!

Vi byggde ny altan på framsidan. Och fixade lite nytt runt om, med stenar och "lull-lull".

Hedda höll oss vaken på nätterna. Vi sov 2 timmar och natten i 8 veckors tid. Shiiet vad jobbigt det var!!

Hedda firade sin första födelsedag.


Bröllop för fina Ida och Anders. Vilket partaj det blev!! Fixade även Idas hår.

Freja började på 5 års verksamhet. Stora tjejen! Gick ju superbra! Ny lokal, äta i stora matsalen med skolelever, ny personal, nya rutiner. Skönt!

Hedda var hos tandläkaren första gången!

Hedda skolades in på dagis. Gick "hur bra som helst"! Hon älskar dagis!!

Började jobba heltid.

Gick ner alla mina graviditetskilon, och lite till. Lite "degighet" kvar som jag behöver bli av med.

Gjorde om på Frejas rum. Blev bra!

Har varit sjuka till och från i 8 veckors tid.
Halsfluss, feber, hosta, öroninflammation, feber igen, magsjuka, halsont ingen, hosta igen, vaxpropp, magkatarr, feber och hosta igen.
( jag har säkert glömt något )

Har installerat ny ventilation i huset. Så nu slipper vi allt "kåtflås" på rutorna.


Som jag tidigare skrev så har jag säkert glömt massor. Det blir lite så när man ska gå igenom året. Man glömmer lätt vad som faktiskt hänt!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_50e1fd71e087c35c92e074e9.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_50e1fd729606ee5a62557754.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_50e1fd7a9606ee5a804f547a.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_50e1fd7be087c35cce504718.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_50e1fd7d9606ee5a83583e80.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_50e1fd7f9606ee5acca072b1.jpg" class="image">


Dockhuset

I väntan på att vår envisa 1 åring ska somna så hennes mamma och pappa kan få göra detsamma tänkte jag bjussa på lite bilder från dockhuset jag gjorde till Freja. Känner mig hyffsat nöjd, hade gärna velat pilla och peta lite till. Men Freja verkade supernöjd och har lekt mycket med det. Så jag får vara nöjd!
( svårt att ta bra bilder, blev taget på kvällen så det blir lite skugga här och var )

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_50e089b2ddf2b32cfa00be7d.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_50e089b6e087c35c78c5d8f5.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_50e089b6ddf2b32cfc00b793.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_50e089bae087c35c68c7305f.jpg" class="image">


Jaha!?

Och så var det tydligen min tur igen! Den hemska jävla hostan är tillbaka!! Hostar så att det känns som magen vänder sig.
Matthias är fortfarande dålig, med feber och hosta.
Känns så jävla tråkigt! Imorgon har vi middag inbokad med fina människor från Vingåker. Får se hur det blir nu!?
Tack och lov verkar tjejerna vid gott mod!
I fredags när jag var och handlade smet jag in på Apoteket och köpte mig lite vitaminer. Har aldrig ätit vitaminer innan men den senaste tiden har jag varit så trött och tappat så grymt mkt hår. Och eftersom M låg hemma sjuk så tänkte jag att det kanske kunde vara bra. Så jag inte åker på något igen. Nu blev det ju inte riktigt så! Men jag ska fortsätta äta dom här och ge dom en ärlig chans.
Dom heter iaf Höst och Vinter och innehåller på C och D-vitamin. Hon på Apoteket sa att dom trodde att dom flesta av oss lider av D-vitamin brist pga sommaren som var. Det är just därför det är så otroligt många som varit sjuka den här hösten/vintern.
Jag tror fasen att det kan stämma!

Nu ska jag hosta vidare och tycka lite synd om mig själv!


Sjukstuga IGEN!!!!

Jag är så trött på detta! Konstaterade idag att vi hållit på och varit sjuka till och från sen början på november. Nu är det Matthias tur igen. Har varit hemma från jobbet idag. Han har vilat/ sovit hela dagen. Vid fyratiden när jag kom hem kom han och sa hej och gick sen och la sig igen. Freja och jag har nu ( 19.30 ) tagit plats i soffan i sällskap med honom. Vilket sällskap sen!? ;) Han ligger med kläder, filt och duntäcke på sig. Tackade nej till glass
( vilket typ aldrig hänt, han ÄLSKAR glass ). Då och då kommer det något enstaka ord, inget sammanhang över huvudtaget. Tror bestämt det kallas feberyrsel! ;)
Hoppas det går över snart! Som jag tidigare skrev är jag lite less på det här!


Julafton

Julafton är över. Känns lite konstigt! Så mkt att förbereda och tänka på och sen vips så var det klart. Barnen fick massa nya, fina saker igår. Tack snälla, alla nära och kära! Tack även till Marita och Magnus för fint ordnat med "lilla" julafton i söndags!
Mysbyxorna är på. Myser med Freja och spanar tecknad film. Blir nog en tidig kväll för henne. Har varit sena kvällar tre dagar i rad nu. Tror hon kan behöva det. Hennes mor och far också! ;)


Väntan

Tomten har visst varit här och lämnat lite paket till barnen. Nu inväntar vi med spänning reaktionen imorgon bitti när dom inser att det plötsligt ligger paket under granen. Så spännande!!!


På väg till julfirande


5 åringen

Vår älskade Freja har idag firat sin
5 årsdag. Frukost på sängen, paketöppning, besök från Knivsta, mer paketöppning, mer främmande, familj och släkt från Katrineholm och ännu mer paket. Var en mycket nöjd tjej som somnade in här på kvällen. Tack alla fina människor som varit här och grattat vår stora tjej idag. Ingen nämnd ingen glömd.
Tänk att det är 5 år sen vår tjej tittade ut för första gången. Det känns som hon funnits med för alltid!!

Hoppas på en tidig kväll här hemma. Jag är bra trött och sliten. Hedda var vaken en hel del under natten som var. Misstänker att det iaf är öronen som spökar. Tyvärr!


Ipren/alvedon

Då kör vi lite febernedsättande igen då. Heddas tur igen. Hoppas bara att det inte är öronen igen!


Oj då!

Vilken vecka! Sömnbrist, massor att göra på jobbet, sjukstuga ( igen ) inhandling av all julmat och kalas och julen står på glänt. Nåväl, det blir nog både kalas och jul här ändå?! Blir väl lite stressigt mot slutet. ( vilket iofs inte är något ovanligt ) . Därav bristen på inlägg sista tiden. Har inte hunnit!
Nu ska jag fortsätta här hemma. Mycket att stå i!


Ljus

Har dekorerat ljus här hemma. Har inte hunnit göra så många men bjuder på en "sneak peak". Tänkte jag skulle hinna göra fler till helgen. Kul grej! Att man kan välja precis själv vilket motiv man vill ha.


Pinsamt erkännande

Jag har träningsvärk i baksida lår/ skinkan ( vänster ) från bowlingen igår. Pinsamt Therese!!!
Äh, fan det är juletid! En får bjuda på sig själv! ;)


Söndagkväll

Och vips var helgen över igen! Gick säkert extra fort då den var fullspäckad. Jobbade sent i fredags för att jobba ifatt dom kunder jag fick boka om i veckan pga "skitsjukdomen" tjejerna fick.
Igår var det galej med Matthias jobb. Först bowling, vilket jag inte gjort på evigheter. Sen julbord på Duveholms herrgård. Jag är inget fan av julbord. Men jävlar vad mysigt det var där nere!! Kan verkligen tänka mig att åka dit igen.
Upp tidigt imorse. Fixa och dona inför Frejas kalas. Idag var det kompisarna från dagis som kom på besök. Tack snälla mormor som ställde upp och hjälpte till! Det krisade lite på M's jobb så han hoppade in och jobbade. Otroligt tacksam över hjälpen mamma/mormor!


Helt fantastiskt

Har Tv:n på här i bakgrunden. Musikhjälpen går mer eller mindre hela dagarna här hemma nu för tiden. Blir så himla glad över alla människor som så fint engagerar sig för att på ett eller annat sätt samla in pengar för " barnen i slummen som har rätt till rent vatten". Alldeles nyss var det en pojke som hette Thristan 12 år som var inne i buren och lämnade ett bidrag. Han skänkte alla sina julklappspengar, 2000 kr till Musikhjälpen. Han tyckte inte han behövde några julklappar utan det fanns dom som behövde dom bättre. FANTASTISKA UNGE säger jag bara!!! Ja, jag fällde både en och två tårar.


Lusse Lelle

Eftersom vi inte kunde vara med på luciafirandet på dagis idag fick tjejerna vara lusseklädda här hemma istället. Gick ju bra att göra så också!
Dessutom har vi pyntat med tomtar och tagit fram julgranen. ( säkerligen alldeles för tidigt enligt vissa ) Men nästa vecka kommer det vara fullt upp, minst sagt!!! Så då passade vi på idag. Mysfaktor är det minsann!!
I år slog vi till och "pimpade" granen lite extra med polkagrisar. Fint tycker jag!


Över!?

Det verkar som vi har tur!? Ingen spya sen igår vid lunchtid. Vilket innebär att imorgon vid lunchtid har det gått 48 timmar och då ska det ju vara fritt fram.
Började med Hedda sent i tisdagskväll. Vid 05.00 morgonen till onsdag körde Freja igång. Usch och fy säger jag bara! Hatar den här skiten!! Nu håller vi alla tummar och tår att det är helt över!! Har varken tid eller lust med fler spyor.


Magsjuka in the house

Fy fan vad jag hatar denna skit!!!


Färdiga

Har målat och klätt om två gamla fåtöljer för ett tag sen. Bjussar på bild på det ( i brist på annat ).


Bättre

Nu börjar det ordna upp sig här i huset! Hedda är klart mycket bättre! Har ätit klart sin penicillinkur.
Jag själv tog ett uppehåll med min på en dag, mår så illa av den. Men efter några kloka ord från en kär vän ( Å ) så fortsatte jag. Lika bra, så det inte blommar upp igen.
Pappa Matthias var en sväng till vårdcentralen idag. Har haft ont i halsen de senaste dagarna och mkt riktigt fanns de "basilusker" där också. Så nu knaprar han penicillin. Hon
( sköterskan ) tyckte det var lika bra så det inte fortsätter att gå runt i familjen.

Idag har vi haft en bakdag här hemma. Det vankas kalas nästa helg ( barn kalas ) och helgen efter det ( släkten ). Och så var det ju dags för jul också.
Gick hyfsat bra tycker jag! Har inte provsmakat så mkt eftersom jag mår illa. Men Freja har smakat desto mer. Och hon verkade nöjd!

Vi hann med en liten kortis i snön också. Freja var duktig och drog runt på Hedda i pulkan. Och kors i taket, ungen satt stilla!! ;)
Ville inte utmana och vara ute för länge med Hedda. Men jag hoppas vi kan ta oss en tur till pulkabacken i helgen med tjejerna.


Shiiieet!!!

Idag hade Hedda 41.0 i feber. Riktigt obehagligt var det!!! Hon var som en kamin. Hoppas aldrig vi behöver uppleva det igen!!!
Nu verkar hon bra mkt bättre. Tack och lov!!


Zzzzz.....

Hedda sover sen kl 17.00. Vi andra har myst med pizza och "Så mycket bättre". Pappan i familjen sitter kvar själv i soffan, jag och Freja kör tjejmys i sängen. Känner att ögonen är tunga. Blir en tidig lördagskväll det här!


Mer penicillin

Det blev inte många timmars sömn inatt. Hedda vaknade vid 01.30 och var sen vaken hela natten. Blev lite orolig ett tag då hon var så himla varm. Imorse visade tempen 39,9. Blev ett samtal till sjukrådgivningen. Med tanke på att jag äter penicillin mot streptokocker bokade hon in oss på akuten. Öroninflammation och troligtvis streptokocker i halsen blev domen. Doktorn tyckte inte vi behövde ta halsprov eftersom det är samma penicillin man äter mot öron och hals. Så då försvinner det i halsen iaf.
Blev en tripp till Apoteket. Fyllde på med nässpray, Alvedon och Ipren. Så nu borde hon klara sig.
Problemet är ju bara att få henne att ta penicillinet. Det smakar ju skit! Så hon spottar ju ut hälften. Blir till att tjuvhålla å spruta in det långt i kinden. Brukar tydligen vara ett bra knep.
Får se hur länge " det lilla livet" orkar hålla igång. Hon har bara sovit 15 minuter idag.
Strax kommer pappa M hem från jobbet. Ska bli skönt med lite avlastning. Kanske kan få chans att vila lite!? Man vet ju inte hur den kommande natten blir!


RSS 2.0