Yes!!

-3,5
Känns så jävla bra!!!
Ville bara säga det!


14

Idag är det fjorton dagar kvar tills vi lyfter till värmen.
Fick ett ryck och började stryka upp tjejernas sommarkläder. Skönt å ha det gjort!


Morgonmys

I sängen med familjen. Lite frukost står på schemat sen ut i trädgården och fixa lite. Måste ju röjja undan lite så våren kan komma fram på riktigt under tiden vi är på semester. Fint väder får vi med oss idag, det gillas skarpt!
Nu kööör vi !!!!


????

Hur fan kunde Lotta och Christer slå ut Perelli?! Kan hålla med om att hennes låt inte var den bästa hon gjort, men allvarligt, Lotta och Christer?!
Fick jag något att fundera på!!!!


Bättre

Skönt å se lite bättre bidrag i Melodifestivalen ikväll. Förra veckan var för j*vla dåligt!!
Ikväll håller vi på Perelli och Danny.

Kan man rösta ut Helena Bergström tro?! Hon är förbaskat dålig som programledare!! Hör ju inte vad hon säger. Hon stakar sig, pratar otydligt och för stressat. Bort med henne!


Sötunge

Hedda har börjat dansa/jazza. Om man sjunger eller radion är igång sitter hon och gungar fram och tillbaka. Slutar man sjunga så stannar hon upp.
Ibland dansar hon utan musik eller sång. Om man frågar om hon kan dansa så flinar hon upp sig och börjar gunga fram och tillbaka.
Såå sött!!
Go'a unge!!

( fast idag är hon faktiskt lite tråkig, allmänt gnällig tycker jag! )


Mer pyssel

Nya skyltar till toalett dörren.


Bus på hög nivå

Det tar på krafterna att leka och busa på Busfabriken minsann. Lägg sen till lite shopping på det. Tror dock att jag var tröttast?! Tyckte inte jag märkte så mkt på Freja.
Stort tack till Jenny som följde med och gjorde vår dag extra mysig!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_190893008.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_190893039.jpg" class="image">


Vaken tjej

Hedda heter jag å jag e' så glad!!
Lyckades lura min mamma och pappa ikväll. Somnade med mat i magen strax innan nio, lite tidigare än vad jag brukar. Mamma och pappa trodde att jag skulle sova hela natten. Men se där hade dom fel!! Jag skulle bara vila lite. Så strax innan halv tio vaknade jag igen och ville inte somna om! Då hade jag ju fått en liten power nap, perfekt! Så nu orkar jag "hålla låda" en stund till. Dom verkar lite irriterade tycker jag, mamma och pappa. Precis som att dom tror att det är dom som bestämmer när jag ska sova och inte?! Skulle inte tro det!!!
Sitter skitbra här i soffan framför Tvn. Varför sån brådska till sängen för?!

God natt på er alla människor. Ni som ska sova. Själv ska jag "hålla låda" ett tag till minsann!! Moah ha ha....

/ Hedda


Propp

Passar på att slänga in lite bilder på vårt proppskåp som fått sig lite renovering idag. Genast känns det roligare att titta på det!


Ny klocka

I köket. Fick komma upp ur kartongen idag. Insåg just nu att den kanske inte sitter 100 % jämt, men vad fan. Det får duga!!


Nya köket


Suck!!!

Fick mail från flygbolaget igår. Kan nu börja beställa taxfree. Har väntat på att det ska komma så vi kunde boka bra sittplatser på flyget eftersom vi reser med barn och det är så pass lång flygning. Till min förskräckelse fick jag bekräftat att sittplatser har man kunnat boka enda sen i höstas!! Grattis familjen Andersson!!! Tror ni det fanns några bra sittplatser kvar?! Inte direkt!!! Ringde t.o.m flygbolaget och kollade men icke!!!
Nej men jag flyger gärna i 11 timmar med Hedda i famnen hela tiden. Fram för allt när hon kommer sova halva tiden och vara lite lagom tung och avslappnad! Hade ju tänkt boka bra platser med extra benutrymme och vägg framför så vi kunde få sån där vagga.
Suck säger jag bara!!! :(
Kul att den informationen inte nådde fram till oss!


Sin mors dotter


Fredag

Natten har varit bra!
Tar frukost i soffan framför Tvn idag. Det får man när det är fredag tycker jag! Håller just nu på att "träla" med Freja och "meducinen", den är ju så otäck. Men det är bara att ta det lugnt och låta henne göra det i sin takt.

Har lite beslutsångest!!!! Och inte så lite heller!
Vi ska sätta upp två hyllplan på konsoler på väggen i köket. Men jag kan inte bestämma mig hur jag vill ha dom ?!
Dom ska iaf sitta över och under varandra. Men ska dom vara lika långa? Eller ska det understa vara ca 20 cm längre? Och i så fall, ska konsolen då flyttas ut i utkant av hyllplanet eller sitta som på det övre hyllplanet?!
Ja, ni hör ju !!! Så velig jag är!! Tycker det är så jobbigt när jag blir så här. Visst det går ju att flytta, men eftersom det är nytapetserat vill man ju inte ha massa fula hål för att man inte kunde bestämma sig!
Tror fasen jag ska rita upp dom olika alternativen på ett papper och kolla vad som känns bäst?!
Det var bättre förr!! Då var jag en väldigt bestämd ung dam, som precis visste vad jag ville.


Stor skillnad

På vår lilla sjukling efter första dosen av "meducinen". Hon sov en stund och var efter det som en ny unge!
" Konstigt att en så otäck meducin, kan hjälpa mig ".
Hon är låg och inte alls som vanligt, men hon har inte varit ledsen mer. Såååå skönt!!


Öroninflammation

Japp det var det! :(
Hon har varit så ledsen och gråtit till och från hela morgonen och f.m.
" Jag fattar inte varför det ska göra så ont mamma! "
" Jag är ju såå trött och vill sova men det går inte för det gör så ont ".

Fick ingen tid på vårdcentralen så vi åkte iväg på drop in tid på Nyponet och fick konstaterat att det var öroninflammation på ena örat och på väg på det andra. Penicillin och örondroppar ska nu avverkas flitigt här hemma.
Stackars liten!! Jag avskyr när barnen har ont någonstans. Man önskar man kunde ta över det onda till sig själv istället!

Fått första omgången av penicillinet och dropparna nu. Lite Alvedon också. Ligger nu och försöker vila lite.
Hedda sover så jag ska krypa ner och mysa med min lilla sjukling.


Nya tag

Då fortsätter vi med lite renovering.


Sjukstuga?!

Freja är ledsen. Hon har ont i sitt öra. Vaknade i natt och var ledsen, och kunde inte riktigt komma till ro efter det. Vi får se vad dagen har att bjuda på?!
Just nu sitter hon och kollar på Tv. Blir nog en dag i pyjamasen för fröken Andersson.


Sötis

Fick ett meddelande av mamma här om dagen. Hon undrade om jag "stängt av" henne från bloggen så hon inte kunde kommentera. Sötisen! Vad tror hon om mig?!
Har upptäckt att det går inte att kommentera över huvud taget. Tråkigt! Vet inte varför?! Ida skrev att det var något fel på blogg.se om jag fattade det rätt?! Som sagt, tråkigt iaf!

M blev mycket nöjd över tapetseringen i köket iaf. Han visste inte om att jag hade gjort det idag nämligen. Såg det först nu, då han jobbat sent ikväll.
Så nu känns det extra bra, när han blev så nöjd!


Sneak Peek

Tapeten e' på plats. Lite stolt att jag fixade det själv! Å kul var det! Vill tapetsera mera!
Nu saknas lite hyllor och lampor. Kommer förhoppningsvis inom en snar framtid.


En bit på väg...

Slipat tapetskarvar, målarfogat, maskerat. Shiit, vilken tid allt grundarbete tar. Och tråkigt är det! Och inte är det någon som ser att man lagt ner så mkt tid på det! Hann iaf med att måla kaklet, i 2 omgångar. Tror dock det behövs en omgång till. Svår färg att måla med det där! Blir väl inte i världsklass, men det duger åt fam Andersson, minsann!
Tror jag?! Kanske ångrar mig helt när jag får se det i dagsljus imorgon?!


Nu kööör vi!

Renovering av köket

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_189193819.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_189193819.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_189193825.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_189193825.jpg" class="image">


Söndag

Freja fick en egen dag med mamma och pappa idag. Hedda fick vara hos moster Jenny och morbror Micke och ha det bra.
Blidde en tripp till Norrköping.
Spanade lite färg och tapeter till köket. Det vankas lite ändring där minsann! Hittade både det ena och det andra. Och dyrt blev det inte heller. Hade lite presentkort att använda. Det gillas så här en månad innan semestern!

Avslutade med att gå på Frejas favorit affär, leksaksaffären. Som hon älskar det! Kan förstå det! Finns ju hur mkt som helst att titta på. Inte för att hon behövde några nya grejer, men har man kvalitetsdag med mamma och pappa så är det klart man ska få något nytt. Det var en väldigt nöjd tjej som gick ut från affären.


På väg....

....till Norrköping.


Fredagsmys

I soffan har vi. Barnen har somnat och vi har det ganska lugnt och skönt! Spanar på QX gay gala. Gillar't! Har dessutom precis varit ett schlager medley, sånt gillas också! Blir så glad av sånt!

Har varit en sväng till badhuset ikväll. Tror Hedda svalde halva barnpoolen. Hon verkligen böjde ner huvudet i vattnet för att kunna lapa i sig av det.
Fick en chock i omklädningsrummet då ett gäng tonårstjejer bytte om samtidigt som oss. Orkar inte skriva om det nu. Återkommer en annan dag. Men jag kan summera det med att jag hoppas mina/våra tjejer aldrig blir tonåringar! Dom ska vara små för alltid! Fy fan så dom är mot varandra, tonårstjejer!


Mission

Mission dammsuga och torka golven avklarat. Nu vankas lunch.


Skrivbord

Frejas nya skrivbord.
Snickrat av mannen min. Och jag själv kladdade med färgen.


Möbelmässa

Pappan i huset for iväg tidigt imorse. Skulle på möbelmässan hela dagen. Hade gärna velat gå på den också!

Möttes av den här lappen när vi gick upp i morse.


Förvånad

Har jobbat hela dagen. Gått riktigt bra! Har dock en axel som krånglar så förbaskat. Blir aldrig av att den får vila, då man här hemma kånkar runt på en liten " bebbe " emellan åt.

Ligger nu nerbäddad i sängen och myser, läser lite bloggar.
Till min förvåning när jag gick in på blogg-appen fick jag se ett inlägg som jag inte gjort. Pappan i huset har utan min vetskap knopat ihop ett inlägg och lagt ut. Välkommen till blogg- världen hjärtat! ;)


Mackisar..

Lilla prinsessan njuter så av makaronerna..


Tänder

Så här ser mina " tandsingar" ut.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_188312237.jpg" class="image">


Tänder

Så här ser mina " tandsingar" ut.


Fåtöljen är klar.

Här kommer resultatet!


Stake

Ny ljusstake pryder vårt hem


Det blev inget....

Paket från posten igår. En besviken Freja däremot.
Gör ett nytt försök idag. Vi väntar å väntar å väntar........


Posten, hallå!!

Sitter och väntar på posten. Freja vill ha sina grejer hon beställt från HM. Hon är inte lite otålig nu. Och smarta jag råkade ju nämna att det borde komma vilken dag som helst.
Hon var nyss ute och kollade i brevlådan efter att den gröna post bilen var här. Besviken kom hon in med två brev från banken och suckade och sa: Hur svårt kan det va?!
Så nu väntar vi på den gula postbilen. Håller alla tummar och tår jag kan!

Imorse var vi på BVC en sväng och lekte med andra bäbisar. Hedda fick två sprutor som har blivit flyttade pga vattkopporna. Det gillade hon inte! Än mindre gillade hon när hennes smarta mamma tog i benet när jag en stund senare skulle klä på henne. Bra jobbat morsan!

Nehe, om vi skulle ta och invänta postbilen lite till nu då?!


Söndag

Gårdagens fotografering med stora familjen gick kanon! Ska bli spännande att se resultatet. Är mest spänd på bilderna av mormor och tjejerna. ( dom tog en del kort själva ) Tror dom kan bli riktigt fina!

Idag har Freja varit på äventyr. Disney on Ice i Linköping med faster och farbror. Var en mkt nöjd tjej som kom hem på eftermiddagen. Kul äventyr för henne!
Kändes dock lite konstigt att vara hemma, jag, Matthias och Hedda utan Freja! :)

Har pysslat med lite grejer här hemma idag. M håller på och fixar ett litet "mini- skrivbord" till Frejas rum. Tycker att alla man köper är så stora. Dessutom har han byggt in lite smart förvaring i det till hennes målarböcker. Bilder kommer när det är klart.
Dessutom har vi ett litet projekt med en gammal fåtölj som vi håller på att göra om. Bild kommer där också.


Fredag

Håller på och färgar utväxten på mig själv. Lättare sagt än gjort med två barn som ska vara nöjda under tiden. Men allt går, det tar bara lite längre tid!
Imorgon är det familjefotografering som står på tapeten. Alla syskon och mamma ska radas upp framför kameran hos fotografen. Känner mig inte så sugen. Ont i halsen och lite risig, men vad gör man inte för sin lilla mor?! Hon ville ha detta i 50 års present, så det är bara att ställa upp.
Har lyckats "tajma" in världens största ungdomsfinne på kinden. Springer runt med tandkräm på den ihop om att den ska dö, den j-veln!

Nehe, dags att hoppa in i duschen kanske?!


Vad är det som händer?!

Hedda somnade vid åtta-tiden ikväll, och sover fortfarande. Tycker det är lite märkligt! För det första har det aldrig inträffat förut. Hon har alltid varit vaken till elva-halv tolv. Och för det andra har hon inte ätit speciellt mkt mat, vilket hon alltid gör på kvällen.
Känns som vi båda bara suttit och väntat på att hon ska vakna för det brukar hon alltid göra. Hon brukar ta sig en liten lur på kvällen på en si sådär 20 minuter för att sen "hålla låda" fram till natten. Men inte ikväll!
Kanske inte ska ta ut segern i förskott?! Hon kanske vaknar om en stund och är vaken hela natten istället?!
Det var iaf skönt ( om man nu får skriva så?! ) att få en kväll bara vi två vuxna människor. (Även fast vi mest satt och väntade på att hon skulle vakna)
Vi har inte haft en kväll bara vi två sen Hedda föddes. När Freja har somnat på kvällen så är det precis som Hedda har kännt att " nu är det min tur " och så har hon kört igång. Benen går som trumpinnar och röstresurserna är det verkligen inget fel på. Vi hör ju knappt tvn när hon kör igång.
Så ikväll kunde vi avnjuta ett program i lugn och ro och faktiskt höra vad dom sa.

Kan ju alltid hoppas att det är en ny rutin hon ska lägga till med! ;)

God natt på er!


RSS 2.0