Efterlyser

Vart tog det varma, soliga sommarvädret vägen?! Jag saknar det!!


Tjohoo!!!

Äntligen har det omöjliga inträffat!!!
Hedda åt kvällsvällingen i sin säng,
( vid halv åtta ), somnade i sin säng och har sedan dess sovit!!!! Inte vaknat en gång! Jag kan inte fatta det!!??Skulle kunna fälla en tår, så glad blir jag!! Nu håller vi alla tummar och tår för att detta inte var en engångsgrej.

Tänk att ett sovande barn kan göra en så lycklig!!!
Men trots sina sömnproblem så är hon iaf min finaste lilla prinsessa! ;)


Glasses

Inviger dom nya glasögonen. Känns skitskumt!! Tycker dom mest är i vägen jag! Så fort jag ska göra något så lyfter jag upp dom på huvudet. Pucko man är! Men det blir säkert bättre!
Lite yr blir man också. Men det ger sig säkert med tiden.


Usch!

Sitter i soffan och tycker synd om mig själv! Har ont i halsen ganska ordentligt och är lite snorig. Skulle inte skrivit igår att det kändes bättre tydligen! Hoppas det ger sig fort!


Hissar och dissar

Tänkte göra en Rix Morgonzoo, och hissa och dissa helgen som varit.

Jag vill dissa:

Folk som går in i bar överkropp i affärer. Jag är inte rädd för att se lite hud, men det är fruktansvärt osmakligt!
Framför allt killen vi såg idag!

Jag vill även dissa kattskrället som springer och skiter i min nya rabatt, som jag slitit med. Hur kul är det egentligen och komma ut och redan på avstånd se att den varit där och krafsat. Att sen mötas av doften när man närmar sig gör ju inte saken bättre!
Och vidrigast av allt är när man sen ligger på alla fyra och rensar ogräset och får tag på något mjukt, geggigt och illaluktande. Jävla katt!! Gå hem och bajsa i din egen rabatt, låt min vara ifred!!

Ogräs ska också dissas! Tar ju aldrig slut!!

Halsont, vill jag oxå dissa. Känns dock lite bättre idag än igår. Men tråkigt! Blir så konstigt på något sätt ihop med det fina och varma vädret!

Jag vill hissa:

Det fina vädret!!!!
Älskar det!!!
Vill bara ha mera!!!

Jenny och Micke, som var så gulliga och lånade Hedda en natt under helgen. Mycket värt för oss att få sova lite och ha kvalitetstid med bara Freja!

Min lilla familj ska också hissas. Som var så gulliga och uppvaktade sin mamma/fru på mors dag.

Sen vill jag hissa mannen min. Som snickrar och donar på huset och tomten. Han är duktig han!

Hissar även mammas grillkväll. Mkt trevligt initiativ. Och gott var det också!


Lördagsgodis


Syskonmys

Ibland är dom ju bara för rara!!


Applåder

Freja sitter och bajsar och lillesyrran kryper fram, öppnar dörren och hejjar på. Till och med applåder får hon för att hon bajsar.
Inte illa det!


Igen!!

Fick med mig en ledsen Freja från dagis idag. Örat som krånglar igen. Nu har hon iofs inte haft ont sen i mars. Men så fort hon blir lite snorig så sätter det sig i öronen på henne. Tror hon måste vara väldigt trång där! Upplever att det aldrig kommer ut något som man måste peta bort. På Hedda kommer det liksom var och varannan dag.
Lite örondroppar och Alvedon har iaf gjort henne på bättre humör. Hoppas det räcker!!


Man blir aldrig tillräckligt vuxen...

för att inte ringa och gråta ut hos sin mamma. Skulle bara ringa och rådfråga hur vi ska göra för att råda bot på Heddas sömnproblem, som nu pågått i sju veckors tid. Men jag kom inte så mkt längre förrän tårarna började spruta! Nu hade jag tydligen nått bristningsgränsen. Som jag kämpat emot.
Jag är fullt medveten om att det säkerligen är fler än vi som har detta problem, men det är iaf jobbigt. Och jag tänker inte skämmas för att erkänna det! Jo, okej då.... kanske lite....Känner det faktiskt helt ärligt som ett litet nederlag som mamma. Men det får väl vara så då da'! Man vill ju klara allt själv!!
Gårdagens inlägg beskrev ju "bara" hur vi har det på kvällarna. Glömde dock berätta att hon många nätter dessutom är vaken flera timmar. Som typ inatt mellan 03.00 till morgonen då det egentligen är dags för att gå upp. Det tär!! På förhållandet, som mamma och som pappa.

Känner att det är en jobbig dag idag! Nära till tårar mest hela tiden.
Hoppas den blir bättre!!


Tillägg till föregående inlägg

Ville bara lägga till att Hedda vaknade under natten strax innan 03.00 och bestämde sig sen för att inte somna om. Trots x antal försök!!! Klockan är nu snart 07.30 och hon är fortfarande vaken.
Det känns som det är någonting som inte stämmer!!??


Klagosång!!!

Here we go again!! Hedda vägrar sova!! Jag är så less på att ha det så här varje kväll!
Jag/vi vet att det är så för många småbarnsföräldrar, men idag tänker jag klaga iaf.
Känns som vi provat allt men inget funkar! Somnar vid halv åtta på kvällen och sover en halvtimme. Sen kör hon igång till elvatiden. Då är man själv helt slut och vill bara gå och lägga sig! Har provat och lägga henne senare, tidigare, låta henne sova en stund på sena eftermiddagen för att sen somna senare på kvällen men ingenting verkar funka!!
Matthias och jag får absolut ingen egentid någon endaste gång! Vi hinner ju inte ens prata med varandra. För hon är ju inte direkt tyst när hon är vaken så här sent på kvällen. Allmänt arg och ledsen.
Usch!! Så jobbigt!!
Nu har jag klagat klart! Ska passa på att sova, och kanske hinna växla ett ord med mannen min.


Dagar som denna....

är det extra nice att vara mammaledig!! ;) Jag älskar det här vädret!!

Tar en lugn dag idag. Freja är lite snorig, vet inte om det är förkylning eller allergi som spökar. Hon har ju inte varit allergisk, men med tanke på hur hennes far sett ut den sista tiden så vore det ju inte konstigt?! När visar sig föresten allergi? Är det vid en viss ålder? Får googla det!

Nu ska vi njuta vidare av det fina vädret!!


Yes!!!

Det är varmt, soligt och det blommor i trädgården. Älskar det här!!!


På väg

Till Uppsala!!


Saker jag har svårt för!

Häromdagen fick jag ett
" wake up call ".
När jag var gravid med Hedda mådde jag illa i nio månader, varenda dag!!! Kunde inte spy vilket jag gjorde med Freja, och det var faktiskt bättre att kunna göra det!
Det var vissa grejer jag hade svårare med än andra under graviditeten, som jag än idag har mkt svårt att äta. Kom på det häromdagen, då jag plötsligt började må dåligt igen efter att ha ätit ett äpple. Och kom då att börja fundera på vilka grejer det är jag fortfarande har svårt för.

Äpple ( Royal Gala )
Pepsi ( eller egentligen all läsk )
Glass
Köttfärs
Youghurt ( vaniljsmak )
Lakrits ( vilket jag egentligen älskar )


Dock inte vitlök! Det kan jag ära igen. Jag kunde börja gråta och bli riktigt förbannad när Matthias kom hem på kvällen och hade ätit något till lunch
med vitlök i.
Stackarn han hade det inte lätt!

En annan sak jag inte heller kan använda är ett läppglans från Lancome. Det använde jag innan Freja, och så fort jag tar på det så är det som kroppen känner igen doften och smaken och då blir jag jätte illamående!! Konstigt det där!!


Får inte arslet ur!

Nej så är det minsann!!
Skulle behöva packa, men jag tar mig inte för någonting. Har iofs plockat fram kläder till tjejerna, men inte packat ner det ännu. Bäst att den äldsta får vara med och godkänna, annars kan det bli liv i luckan. " Den är inte snygg, den är inte skön, den är inte cool ".
Men till mig själv har jag inte börjat! Svårt å veta med vädret! Vi ska ju vara ute en del!
Far till Knivsta imorgon och hälsar på morfar och gänget.

Nu har den lilla vaknat, dags att servera mat minsann!


Bebis till salu!!

Hej, jag heter Hedda. Och jag vägrar sova!!


Ont om personal

Verkar vara ont om personal på Apoteket. Tar sjukt lång tid att hämta ut recept! Tur att jag hade en lite längre lucka, så jag hinner.


Skönt!

Blev långpromenad här på kvällskvisten, 1,2 mil. Hade trevligt sällskap av Ida och Juni också! Tackar vi för!
Avslutade faktiskt promenaden med att springa sista biten hem också. Känner mig nöjd!!


Måste göras

Städat övervåningen
Bäddat rent i sängen
Hämtat Freja på dagis
Handlat
Lagat mat
Tvättat
Vikt tvätt ( massor )
Håller på att tvätta
Ska dammsuga
Ska våttorka
Ska laga mat igen

Idag är en sån där rolig dag! :(
Men det måste göras!!


Speedad

Sitter och kollar på Betnér Direkt. Diskuteras varför det inte är lika mycket kvinnor som män i TV. Som gäst har han bland annat Alexandra Pascalidou. Vilken jobbig människa!! Hon är helt speedad och avbryter dom andra hela tiden! Jag blir helt knäpp på henne!! Tejpa igen munnen på henne någon, snälla!!


Pannkaka av alltihop!

Vilken j*vla skitdag!!!
Vaknade imorse 07.31 med ett ryck av att Freja ropade från nedervåningen. Flög upp ur sängen! Hade kund i Vingåker 08.00. Grattis Therese!
På med kläder och åkte som en biltjuv!
Osminkad, hade inte knutit skorna och håret stod åt alla håll. Avslutade nämligen gårdagen med en dusch, lägga sig med oborstat blött hår kändes inte som den smartaste iden imorse.
Var iaf på salongen 15 sekunder innan min kund. Marginal kallas det!
Väl på salongen gick det bra, till en början.... Kom på mig själv med att ett tag fundera på om jag fick på mig några trosor i all hast.
När första kunden sen skulle betala gick det mindre bra. Då strulade kortterminalen, så jag kunde inte ta betalt med kort! Grattis igen!
Jobbade klart. Stressade hem för att byta av M så att han kunde åka och jobba. Då kom huvudvärken, riktigt ordentligt dessutom. Grattis ännu en gång!
Dags för middag, jaha vad lagar vi då?! Ingen aning. Hade inte så mkt bra grejer hemma. Freja tjata om pannkaka, vilken mat sen?! Nåväl, det fick det bli. Tog ett recept där man kunde ha i grahamsmjöl tillsammans med vetemjölet. För att få det lite matigare och nyttigare. Bytte ut lite mer grahamsmjöl mot vetemjöl än vad det stod att man skulle. Det fick jag surt äta upp! Blev tungt av grahamsmjölet och pannkakorna blev svårthanterliga. Nej förlåt, skiten fastnade i stekpannan! Och som pricken över i upptäckte jag under tidens gång att jag hade för lite smör kvar att steka i så jag fick snåla hela tiden.
Gjorde en ny smet ( eftersom vi hade så otroligt mkt mjölk kvar oxå, not! ) och följde denna gången receptet. Kanske därför man har recept?!

Under middagen fick Hedda sin kvällsgröt, plötsligt bestämmer sig damen för att hon är nöjd. Tar sats och sprutar ut den sista skeden ur munnen. Gröt över hela mig. Yes!!

Så, nu har jag avreagerat mig och hoppas att kvällen blir bättre!


Freja

När Freja får låna mammas telefon, då kan det se ut så här.


Pion

I sommar är det tre år sen jag flyttade en pion från husväggen ( i samband med vårt altanbygge ) till ett annat ställe. Enligt vad jag fått höra så ska den blomma igen det tredje året. Som jag håller tummarna nu. Älskar pioner! Fint i trädgården och minst lika fint att ta in som snittblomma.


Glasses

Ska försöka råda bot på den ständiga huvudvärken som jag har. Jag har ont varje dag. Vissa dagar mer än andra.
Men när jag jobbade i onsdags kände jag " att nu får det vara nog ". Man ska ju inte behöva knapra tabletter så ofta som jag gör. Det måste vara något fel!
Så idag for vi ner på stan och uppsökte optikern.
Blev lite full i skratt när jag satt och gjorde undersökningen. När hon ställer alla dessa frågor. Det kändes som när man gick i skolan och fick en fråga. Man ville liksom inte svara fel! Optikern skrattade åt mig och svarade: Det är det som är det fina med det här. Du kan inte svara fel!
Skönt!! ;)
Konstaterades iaf att jag ser bra men är översynt. Enkelt förklarat så får tydligen mina ögon jobba extra mycket hela tiden. Vilket är ansträngande och det kan vara resultatet till huvudvärken. Dessutom hade jag ett brytningsfel.
Så nu blir det glasögon för hela slanten. Eller iaf när jag jobbar, tittar på tv och allmänt anstränger ögonen extra mycket.
Kommer ihåg när man var liten. Då ville jag ha glasögon. Tyckte det var coolt! Men nu vette sjutton!!
Jo, det är helt ok! Så länge jag blir av med huvudvärken!
Man får se det från den ljusa sidan, jag får ju shoppa något! ;)


Lördag

Är då grymt trött!!!
Fattar inte varför?! Jag som fick sovmorgon idag. Matthias var snäll och gick upp med Hedda imorse.
Har hyrt filmer till kvällen. Får se hur det blir med den saken?!


Barbie

Här hemma leks det med Barbie minsann! Är nya favoriten hos Freja!


Dans

Simultanförmågan är på topp!
Vi målar och dansar samtidigt!


Matvrak!

Tror vår stora dotter växer!?
Hon äter ju mer än vad jag gör!!


Fyndat!


Bajs

En hel Icapåse med bajsblöjor har Hedda lämnat efter sig idag. Kan ju iofs bero på den nya " tandsingen " i överkäken som trängt igenom. Kanske är den andra också på gång.
Men......varför bajsar barn mer när dom får tänder? Det har man ju hört i alla tider. Men jag har nog aldrig fått förklarat varför! Kanske är en skit korkad fråga och svaret är helt självklart, men just nu kan jag faktiskt inte komma på varför. Måste googla det där!


Matta

Hedda tycker inte vi ska ha någon matta i köket!


Sidoprojekt

Vid sidan av fixandet i Frejas rum har vi haft ett sidoprojekt. En skylt till husfasaden. Tyckte det var lite tomt på väggen, så nu har vi rådat bot på det.
Ganska nöjd faktiskt!


Röjning!

I samband med nymålning och byte av säng i Frejas rum passar vi på att röja.
Det råder dock lite delade meningar om vad som ska behållas och inte! ;)
Dessa j*vla plastleksaker från "Donken" som inte ens är hela tycker Freja att vi ska spara. Och som ni förstår tycker inte jag det! Hon har ju grejer så det snart svämmar över. Då behöver man inte ha saker som är trasiga!
Små papperslappar/teckningar som är vikta och knöggliga pga att hon tryckt ner dom i någon låda vill hon spara. Tycker det är jätte roligt och spara vissa teckningar, men som sagt bara vissa. Man kan ju inte spara alla genom åren! Då får vi ta och flytta till större inom en snar framtid.
Tuschpennor som ligger utan lock och har torkat. Jo men visst, dom ska sparas. " Dom är ju så fina! "
Jag kommer få anmäla henne till extrema samlare om några år! ;)

Nehe, dags att gå in och fortsätta. Kan ta tid det här. Hon övervakar mig som en hök, så jag inte lägger något i
" kastapåsen ", som hon inte tycker ska vara där!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_201622835.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_201622835.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_201622987.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_201623016.jpg" class="image">


Resultatet

Så här snygg blidde man efter Frejas styling!

( Finns det förresten någon i norra Europa som har högre panna än mig?! Skulle inte tro det!!! )


Fixardag!

Skulle väl egentligen hellre suttit i solen och njutit. Men har man startat ett projekt, så har man!
Vi har fått mkt gjort här hemma!

Varit och handlat.
Grundat Frejas rum, maskerat upp linjer och färdigmålat.
Dammsugit.
Våttorkat.
Gjort storkok till Hedda.
Klippt gräset.
Kantklippt.
Klippt ner en buske som inte mådde så bra.
Lagat mat, två gånger.

Så nu är vi värda en paus! Sitter just nu på altanen och blir ompysslad av Freja. Hon fixar håret och dekorerar mig med smycken. Så snyggt så!!

Bjussar på en sneak peak av Frejas rum. Givetvis fick hon själv vara ned pch måla.
Inväntar nya sängen, och lite kuddar ska också fixas. Blir fler bilder när det är klart!


Problem

Stötte visst på lite problem under projektet. Gör om och gör rätt, som man brukar säga!!
Tråkigt j*vla underarbete!!!
Suck! Nu kör jag vidare!


9 månader

Klockan har passerat 00.00, vilket innebär att vår lilla tjej blir 9 månader idag. I nio månader låg hon i magen och växte. I nio månader har hon funnits hos oss. Det går så fort!!!!


Nytt projekt.....

Har vi på gång!


God morgon!

Hedda och jag kollar Nyhetsmorgon och käkar frukost.

Såg precis att den kända tavlan Skriet av Edvard Munch har sålts i New York för 107 MILJONER DOLLAR!!!
Efter "lite" konstskatt hamnar summan på 119,9 MILJONER DOLLAR!!!
Inser nu att jag valt fel yrke!! ;)
Köparen ville vara anonym. Hade budat över telefon. Förstår inte varför?! ;)

Äh, jag är inte bitter! Jag är nöjd med min mammapenning jag! :)


Vem är det?!

Som snor vår strumpor?! Hur kan det försvinna strumpor varje gång vi tvättar?!
Är det fler än jag som har strumptjuvar hemma?

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_200982969.jpg" class="image">


RSS 2.0