Klart!

Fick hjälp att måla skåpet idag. Det blev färg lite var stans, men hon är duktig vår Freja.
Passade även på att fräscha till väggen som skåpet ska stå emot. Var så fula märken efter ramarna och lite annat slitage. Så det har varit en effektiv dag!
Det känns nu, kanske var dumt att hålla på?! Har ont i kroppen och i halsen. Men är knoppen dum får kroppen lida!
Tycker det blev fint iaf!

Nu lite soffhäng, inväntar att Lill-fisen ska somna. Gärna snart tack! :)


Tuff natt!

Hedda är jättesnorig och har varit så ett par dagar. I natt har hon vaknat var femte minut för att hon tappat nappen. Känner mig helt konstig idag! Tänk vad brist på sömn kan ställa till det.
Har dessutom börjat ana oråd i halsen så genast blir det lite värre. Ska väl egentligen inte klaga. Bara att bita ihop!

Idag står veckohandling på schemat. Sen ska vi hem och kladda med lite färg. Har kommit över ett skåp som jag tror kan bli bra. Men det kräver lite kärlek först!


Zzzzz

Söndagkväll/ natt.
Ville bara säga god natt!


Mission not completed

Mission: Dra bort ett grått hårstrå med hjälp av pincetten.

Slutresultat: 10 st "normala" hårstrån fattigare.

Åtgärd: Kastar på lite färg nästa vecka. Och trollar bort " den jäveln".


Snart så!

47 dagar kvar tills vi åker. Det ska bli så nice!

Är just nu hemma hos Jenny och kollar när hon provar bikinis och sommarkläder. Tjejer! Denna planering om vad man ska ha med sig. Men lite kul det är det allt!

Har börjat skriva listor hemma om vad som ska packas. Jag älskar listor!


Period

Har kommit in i en period där jag INTE trivs med mig själv. Vill ha bort mina degiga lår och min degiga mage.
Jag är fullt medveten om att jag måste göra något åt det, det försvinner inte av sig själv. Men jag önskar att det vore så!
När Hedda var nyfödd tänkte jag: hon är ju inte så gammal, det blir bättre. Hon blir ju liksom äldre för var dag som går, och plötsligt har det kommit ifatt mig att jag inte har blivit mindre.
Fine, på 9 månader gick jag upp 20 kilo. Och dom rasar ju inte bort bara för att lilla Hedda kom ut. Men som sagt, det hade varit nice om det var så!

Tror mitt problem är att jag äter för lite på dagarna och på fel tider.

Kanske är dags att sluta gnälla och göra något åt det?!



Blomster

Nya blommor pryder vårt hem.
Älskar liljor!!
Bara nu inte mannen i huset får en allergisk reaktion.
Valet blir svårt! Ska jag behålla mannen eller blommorna?! ;)


På Idas begäran

Kommer bild på nya bordet.
Har kvar dom gamla stolarna. Dels tycker jag det är en smidig färg när man har småbarn, även kul att blanda stilar. Dessutom vet vi inte vad vi vill ha om vi skulle införskaffa nya.


Fyndat

Måste bara berätta om mina senaste fynd. Skulle beställa lite nya grejer till Freja och Hedda från HM häromdagen. Passade då på att klicka mig in på deras REA sida. Och jag hittade en hel del bikinis som var näst intill gratis. Klickade hem ett par stycken. Nu håller jag alla tummar och tår att jag kan ha dom. Så jag får njuta lite till på karamellen, att jag fyndat. Jag älskar att fynda! Sprider sig ett lyckorus i kroppen.
Som sagt, jag hoppas dom passar min numera degiga kropp. Vet knappt själv vad jag har för storlek längre?!
Storlek "degrumpa" och "trötta urtvättade raggsockor" borde passa. Hittade dock inte den storleken! Så vi får se.
Frejas bikini fanns inte. Synd! För den här gången hade hon äntligen valt en utan " kattjäveln" ( ursäkta språket ), ja Hello Kitty för er som inte förstod. Så nu får vi se vad det blir.

Det anländer iaf snart 11 nya plagg för under femhundringen. Det kallar jag fynd!!


Måndag

Varit hos polisen och tagit passfoto till Hedda idag. Och som hon charmade upp den stora manliga polisen då. Han riktigt smälte, trodde ett tag att han skulle behålla henne! ;)
Väntar med spänning på att få se resultatet nu. Så kul när dom är så små!
Efter det for vi till resebyrån och betalade resan. Så nu är vi fattiga! Ang. det så tycker jag det är skandal att vi får betala fullt pris för Freja. Visst hon tar upp en stol i planet med iaf.....
Kanske kan vara så att vi missar barnrabatten eftersom vi bara flyger charter? Vi bokar boendet själva. Nåväl!
Tog en sväng över på norra sidan av stan och hämtade ut tågbiljetter som vi också bokat. Jo visst. Den här resan provar vi oss på att ta tåget till Arlanda. Gissa om vi har en 4 åring här hemma som är glad över det!


Överraskning

Nyss hemkommen från jobbet. Möttes av en glad överraskning. Ett nytt matbord. Oj vilken skillnad det blev!! Jag är mycket nöjd och glad! Vi hade pratat lite smått om att vi ville ha ett nytt och ungefär hur det skulle se ut. Men jag hade ingen aning om att han fixat det bakom min rygg!

Att han dessutom hade hunnit städa av hela nedervåningen gjorde ju inte saken sämre! Så skönt att det är gjort. Det är rent och fräscht, som jag längtat!!!

Så idag står han högt i kurs här hemma. Det vill jag lova!

I just lööve him!!!


Fredagsmys

Och det gör vi i soffan!!! Fattar ni hur lyxigt det känns?!
Världens bästa lillebror har varit här i dagarna två och spacklat och målat på vår övervåning.
Hann städa av lite nu under kvällen, iaf så pass mkt så att vi kan mysa lite. Blir till att städa ännu mer imorgon. Slipdamm har ju en tendens att krypa fram i flera månader efter själva renoveringen.
Jag är så glad över att vi börjar se ljuset i tunneln på den här ofrivilliga renoveringen! Snart kan vi börja leva normalt igen.

Imorgon väntar lite jobb för mig. Vad resten av helgen bjuder på det vet vi inte. Men antagligen en rejäl storstädning misstänker jag?!


Suck!

Inte bara huset/taket som krånglar här hemma! Avslutade kvällen med att ha av en bit på en tand också. Går så fantastiskt bra nu måste jag säga!
Så det blir till och ringa tandläkaren inom en snar framtid minsann.

Gick sönder en toasits under renoveringen idag också. Inte hela världen och det är en ny beställd. Men iaf......jävla oflyt!!!!!


Imorgon väntar besök på ögonmottagningen för Freja. Hon fick remiss dit efter hennes 4 års kontroll. Jag är nervös!!
Snälla snälla, kan inte det få gå bra iaf!! Jag vill inte att vår stora tjej ska behöva ha glasögon.
För hennes skull! Håller tummarna hårt hårt hårt!
Tycker det är vår tur att ha lite flyt nu?!

God natt!


Playdate

Idag far vi till Vingåker och leker av oss lite. Ska bli skönt att lämna detta stökiga, skitiga, röriga, dammiga och ja till och med äckliga hem! För det är inte nice att konstant behöva trampa i smuts och känna hur det riktigt dammar om strumporna när man tar av dom på kvällen!
Men det går framåt med renoveringen. Nu håller Conny ( hantverkaren) på med takfönstrena som är det sista av hans jobb. Sen ska det spacklas, målas och sättas lister upp mot taket. Och som vi alla vet, sånt tar ju alltid längre tid än vad man tror! Men snart så..... Kan vi ha ett rent hus och använda vår övervåning igen.
Men som sagt var, playdate idag. Åse, Greta och Alfred håll i er, för snart kommer vi!


Ny mössor

Freja köpte sin alldeles själv och betalade med sitt presentkort. Hon gillar och shoppa vår stora tjej! Men vem gör inte det?!


It's everywhere!!

Har börjat med lite gröt här hemma. Kan helt ärligt säga att jag hade glömt bort hur det var! Det hamnar ju på alla möjliga ställen. Funderar på om hon ens får något ner i lilla magen?!


Granen

Här hemma står granen fortfarande kvar i stugan. Har liksom varit LITE annat att fokusera på den senaste tiden.
Men den är bara halvklädd. Freja började plocka ner pyntet samma dag som vi fick beskedet om taket. Och sen kom vi inte längre! Vi får se hur länge den blir kvar?!

Ett litet tips på pynt till nästa år som är super enkelt är rosetter i granen. Riv smala remsor av något tyg i valfri färg
( själv tog jag vita, otippat?! ) , och knyt sedan rosetter runt grenarna. Det får gärna vara lite slarvigt och hänga lite trådar. Charmigt!
Eller, sy små tyghjärtan att hänga i granen. Även där, tog jag vita. Till stoppning använde jag "kuddstopp"
, tror jag det hette?!
Super enkelt och fint!


Sagostund


Ny

Fick en ny pall/förvaring till hallen av mannen min häromdagen. Ibland är han bra rar! :)


Lördagsnöje

Får se vad det blir av detta?!


Donken


Kaos

Det kan man säga att det är här hemma!
Hela taket på övervåningen är rivet. Så även i badrummet, för det var tydligen fukt där också. Som dessutom hade tagit sig fram till belysningen. Ingen bra kombo! Det står byggfläktar och brummar. Det är dammigt och skitigt överallt. Det står grejer i hela sovrummet, så jag kommer knappt åt några kläder. Vi sover på madrasser på golvet på nedervåningen.
Det känns så jävla tråkigt att något sånt här ska behöva hända pga slarv!!

Okej, om man själv väljer att renovera. Då är man ju inställd på allt som blir runt omkring. Men vi har ju inte valt det här!
Givetvis är jag glad över att det upptäcktes nu och att det åtgärdas. Men det är iaf skittråkigt att det ens ska behöva hända!
Kostsamt och energikrävande är vad det är!!

Blä säger jag bara!! Blä blä blä!!


Boven

Vill bara poängtera att det inte är Matthias som glömt lägga tillbaka isoleringen på vinden, om någon nu trodde det!!??
Han har ryggen fri. Han är inte boven!!


Egen tid

Det är det ont om nu för tiden!
Ska väl egentligen inte klaga?!
Det är ju vi som valt att sätta dessa två döttrar till världen, MEN.....
ibland skulle jag faktiskt vilja ha en timme över då jag bara får göra vad jag vill utan att bli störd/avbruten. Som ikväll tex, Freja somnade tidigt, Hedda sov sin kvällslur och Matthias är och spelar tennis. Fram snabbt med symaskinen för att göra något som jag verkligen kände att jag ville göra. Hinner lagom sätta igång och tycka att det är riktigt kul så vaknar Hedda och är så där lite lagom missnöjd. Suck! Bara att avsluta och ägna sig åt henne. Inte för att hon verkar så mycket nöjdare av det iofs. Hon är som en ål i famnen och vet inte vad hon själv vill.
Eftersom vi har en nattuggla som gärna är vaken till 23.00 så blir det liksom inte så mkt kväll att "spela på" heller och göra sånt man känner för.

Men det är väl som någon klok människa sa en gång " er tid kommer ", och det kanske är så!?

Nu är klagovisan slut! Bäst att angagera sig i minimonstret i famnen här.


Vardag igen

Då var man här igen. Med "vanlig" vardag och allt vad det innebär.
Freja gick första dagen på dagis idag efter juluppehållet. Det var nog ganska efterlängtat. Fick med sig en kompis hem oxå, så idag har det lekts minsann.

Själv har man fått ett mindre roligt besked dagen till ära. Vi måste byta hela innertaket på övervåningen. Har bildats kondens/vatten som gått ner i takgipset. På grund av att någon inte lagt tillbaka isoleringen som den ska vara på vinden. Nämner inga namn här. Men det är sjukt jävla irriterande och tråkigt!!
Kommer en hantverkare redan imorgon bitti och sätter igång att riva. Så jag vet vad jag gör i kväll. Plastar grejer, så som tv, soffa, skrivbord, tv bänken osv osv.

Jävla skit säger jag bara!!


Mysteriet löst!!

Sömnbristen som har "rådit" här på 63:an är löst!
Dock ska väl poängteras att natten till idag var riktigt bra, precis som i gamla banor.
Har haft besök av Fia, Andreas och lilla Thilda nu på kvällen. Lite mat, vin efterätt och mys.
Fia sitter med Hedda i knät och gör upptäcken av en liten vit "rackare" i underkäken av munnen. Inge dum man känner sig som mamma och pappa då! E' jo, ganska mkt!!! Och vi som bara har ett barn sen innan! ;)
Till vårt försvar ska väl tilläggas att vi kollade munnen på henne både igår och i förrgår eftersom hon varit så missnöjd. Men inte fanns det något då inte!
Men nu gör det! Coolt!
Men inte konstigt att hon varit ledsen då! Om hon både varit täckt med massa fula koppor och haft en tand som brutit igenom. Stackars lilla älsklingen!!!


Så mycket bättre!

Ja det är dom allt! Heddas koppor. Det tackar vi för!
Dock har hon lagt om sin sömn lite. Eller ska jag kanske skriva brist på sömn?! Har varit ett par bökiga nätter nu. Inatt var hon vaken till 01.30-02.00 och var allmänt missnöjd! Då hade vi försökt få henne att sova i 3 timmar. Sov sen endast två timmar och vaknade igen strax innan 04.00 och var ledsen och skulle absolut inte sova. Vid 06.00 fick M henne att somna igen. Och då sov hon till 07.30. Roligare kan man ju ha det! Nu håller vi tummarna för en bättre natt!


Pannkaka

Steka pannkaka måste vara något av det tråkigaste man kan göra!?


Hårlös

Har gjort den hemska upptäckten att jag tappar hår. För ett par veckor sen såg jag att jag fått "vikar" på vardera sida om luggen. Inge vidare!
Idag när jag duschade fullkomligt rasade det hår från huvudet! Jag kunde dra och dra och det bara fortsatte lossna.
Kanske dags att börja knapra lite silica?!
Under och efter graviditeten med Freja fick jag mer hår. Men denna gången verkar jag inte ha samma tur!
Har för mig att man brukar säga att det kan ta upp till ett år efter en graviditet för håret att återställa sig helt.
Har sett en hel del skräckexempel på jobbet hur det kan bli efter barn och amning.
Tänk vad vi tjejer får gå igenom. Killarna dom har det bra dom!


5 månader

Idag blir vår lilla tjej 5 månader gammal. Det känns som vi alltid har haft henne hos oss. Fast på samma gång inte!
Kommer så väl ihåg Frejas reaktion när hon såg lillasyster första gången.
Hon sprang fram till henne och sa:
- " Men mamma, titta vilka små fingrar hon har!" Så där riktigt kärleksfullt!
Ska inte förneka att första veckorna hemma var "jobbiga". Freja var ju van att få all uppmärksamhet och nu hade det helt plötsligt kommit en till familjemedlem som man skulle dela mamma och pappa med.
Men nu har vi hittat rutiner för det. Freja har förstått att lillasyster ska vara kvar hos oss. Och som hon tycker om sin lillasyster! Hon är faktiskt helt enorm med henne!
Igår när Hedda var lite ledsen och antagligen led av sina koppor gick hon fram till henne, klappa henne på huvudet och sa:
- Lilla gumman, jag ska alltid ta hand om dig!
Det värmer i mamma hjärtat det!
Och jag antar att det bara är att njuta?! Om några år är dom tonåringar och antagligen arga på varandra mest hela tiden! Vem har lånat vems tröja och inte lämnat tillbaka den osv osv...
Men det tar vi då! Nu njuter vi av det vi har nu!


Rådfrågning

Det är skönt att ha en mamma med så många barn. Hon har ju liksom lite rutin på det här med sjuka barn. Vilket är uppskattat en dag som denna när man har en liten sjukling här hemma.
Jag vet att Hedda knappast är det första lilla pyret med vattkoppor, men det är alltid skönt att ha någon att rådfråga. Hon är ju vår lilla skatt!


Stackars liten

Tycker så synd om min lilla sessa! I natt var det jobbigt för henne. Kunde inte sova, var ledsen och allmänt missnöjd. Men vem skulle inte vara det om man såg ut så här?!


00.14

Klockan har passerat midnatt. Mammas födelsedag är till ända. Jag hoppas att hon är nöjd! 50 år har hon nu blivit!! Coolt!!
Puss till min mamma

God natt


Blommat ut

Man skulle väl kunna sammanfatta det som att Hedda har fått lite vattkoppor! Ryggen och blöjområdet är inte att leka med! Rycker så synd om henne!
Men hon är en tapper liten kämpe och verkar nöjd trots sitt tillstånd.


Zzzz

Lite sega i starten idag! Hade en liten dotter som inte var så sugen på att sova inatt. Tror klockan var närmre två innan hon slumrade in.
Så nu ligger vi lite efter tidsdchemat, är ju iofs ingen ovanlighet! ;) Bäst att köra igång!
Här ska kalasas hela dagen!!


Plockar

Idag är en plockdag! Springer runt och fixar med allt möjligt på en och samma gång. Städar undan lite tomtar och pynt också. Skönt å få det gjort! Granen får stå kvar ett tag till. Men det är endast för att jag inte vill ta tag i det idag. Hedda är sjuk, vattkoppor. Stackars liten! Så idag är hon lite extra mammig. Känner inte för att prioritera nedtagning av gran då!
Läste mig till på nätet att Hedda skulle vara immun mot vattkoppor eftersom hon är under 6 månader, pga antikroppar vid födelsen. Men icke det!
Hoppas att det blir en lindrig omgång för henne också! I nuläget verkar det vara fokuserat i blöjområdet, vilket antagligen inte är så skönt! Blir nakenfis och lufta på en filt när hon vaknar.

Ska slänga i oss lite lunch nu och invänta moster Jenny. Vi ska baka lite till morgondagen. Är en viss mormor som fyller 50 år då!!! Tänk, hela 50 år har hon blivit min kära mamma. Men hon är allt en snygg 50 åring, det må jag säga!!


Bröllop

Idag har varit en seg dag! Eller jag har rättare sagt varit seg. Kanske beror på lite alkoholintag igår och den sena timmen?! Men vilket bröllop och vilken fest det var! Dom var så fina våra kära vänner Åse och Jonas!
Och många fina tal blev det. Jag hoppas dom är nöjda med sin dag! Jag blev nästan lite avis och ville göra om det igen.
Grattis till brudparet Nielsen!!


RSS 2.0