Strular

Svårt att uppdatera här nere. Strular lite med uppkopplingen ibland. Och internetcafe, det har jag ingen lust att gå till.

Hade salongdag igår. Freja, mormor och jag gick och lyxade. Freja fick manikyr och pedikyr. Blev så fin så! Var nog ganska skönt också, för hon somnade när händerna/ naglarna fixades.
Fick på kvällen främmande av kusin Rickard och hans tjej Shona. Dom är runt i världen ( 6 månader ) och reser och hade just nu vägarna förbi Krabi. Kul å se dom! Dom verkade haft det bra!
Idag lyxade jag till det med massage också. Dags för pappan i familjen att få gå på något nästa gång tror jag?!

Lite brända har vi blivit allihopa. Trots att vi smörjer och smörjer.

Imorgon bär det av till Koh Lanta för att checka in i huset som vi hyrt en vecka fram över. Ska bli skönt! Egen pool, gräsmatta, havet där gräsmattan tar slut. Känns skönt med hus när man reser med barn tycker jag.
Hoppas det nu håller upp till förväntningarna!


På plats

Vi är på plats och trivs " som fisken i vattnet "! Badar hela dagarna, shoppar på kvällarna, mest Freja som handlar tror jag?!
Hedda har varit lite sjuker. Vaknade med 39,3 i feber imorse och är lite snorig och hostig. Hoppas det ger med sig! Nu till kvällen har hon varit i bra skick tycker jag!
Har träffat lillebror som spenderat den senaste månaden här nere. Han var brun som en pepparkaka! Såå fräscht!!
Trodde han skulle komma om två dagar, men helt plötsligt stod han utanför vår dörr och överraskade. Så kul å se han!

Var nere och tittade på havet i dag, men det blev bara en snabbis. Tror vi kör poolhäng ett tag till. Känns som det är så lätt att bränna sig på stranden!

Hoppas ni alla har det bra där hemma!

Puss


30 grader i februari

Har precis kollat klart på det. Gillar den serien. ( Lite tragisk emellan åt. )
Tänk att vi själva snart är där! Så gött!! Har bara en sjukt lång flygresa framför oss först! Hoppas tjejerna är i bra form imorgon och sköter sig som de två sessorna de är!
Hoppa i säng nu. Klockan ringer tidigt imorgon. Är nog lite nervöser iaf! Rumlig i magen.
Bara vi kommer fram i tid till Arlanda. Är lite nojjig att tåget inte ska gå i tid/ stanna på vägen och bli stående. Då får jag panik! Så jag kommer nog pusta ut när vi anlänt till Arlanda.

Husvakten är också klar. Skönt å veta att det är någon som har hand om bostaden när man far iväg.

God natt då!

Tänk om det inte är nervositet, utan något annat i magen?! Shiit!!


Status uppdatering

Skrev i ett tidigare inlägg att mannen min var sjuk. Tack och lov har han piggat på sig och är tillbaka på jobbet idag. Freja är i gott skick, och vi kämpar på med örondropparna och hoppas att hon inte får ont imorgon.
Hedda däremot......tror vi börjar få sin tredje tand. Hon hade feber i lördags och lite igår och har varit ledsen till och från och sover väldigt oroligt på nätterna. Hoppas den spricker igenom snart så hon slipper ha ont!
Vi bunkrar upp med Alvedon till resan.

Så summa sumarum så är det ett hyffsat fräscht gäng som imorgon ger sig iväg mot Arlanda.


Klar

Färdigpackad!
Känns skönt, men lite ovisst! Brukar vilja ha sten koll och dubbelkollar alltid allt 100 gånger. Men inte den här gången! Så länge Heddas mat, pass och biljetter är med så får allt annat lösa sig! Lite wild n' crazy har man blivit på gamla dagar! Oh yes!!

Nu fördriver vi dagen med att hänga med moster Isabell.


Sjuk

Har en sjuk man här hemma. Det är mycket synd om honom! ;)
Skämt å sido. Skit tråkigt! Så olägligt oxå. Skulle ju ha lite partaj här hemma imorgon och om bara ett par dagar lyfter vi till värmen. Inge kul att flyga 11 timmar om man är sjuker.
Festen är inställt så han kan vila upp sig och pigga på sig.

Freja är i hyffsat skick. Skönt!
Hedda och jag är som vanligt. Hoppas det håller i sig?!


Seg dag

Softardag så långt ögat når. Myskläder. Lagat mat är väl det mest ansträngande vi gjort idag. Ganska skönt med en sån dag! Men liiite segt också!
Tyckte Freja behövde en sån dag. Lite synd om hennes rastlösa mamma bara! ;)

Strax väntar bad för tjejerna. Freja har örondroppar i hela håret. Så där lite lagom skitigt! Ser ut som hon tagit ett smörpaket och gnott runt.
Ska bara invänta Hedda som tar en liten lur.


Jobbdag

Efter jobbet kom jag hem till en mkt trött och sliten pappa i familjen. Han börjar ana oråd i kroppen och huvudet sitt. Hoppas nu inte han blir sjuker!
Skönt att det gick bra med Freja idag! Som vi ska använda dropparna nu innan flygningen då. Inga onda öron här inte!

// T.


Outfits.

Freja testar lite outfits inför den stundande semestern... Lillsyrran får hänga med på 1 hörn också.


Pappa klarade det....

Då var besöket på nyponet avklarat, lite ny hostmedecin och fortsätta med örondropparna blev resultatet idag. Stort tack till Jenny o Micke som tog hand om Hedda en stund. Nu avnjuter vi mutglassen som man fick när man varit duktig hos doktorn.(pappa var oxå duktig)
Framför allt så klara jag det, bra va? (kul med ironi)
/ M


Doktorn

Det blir ett besök på nyponet för Freja imorgon f.m.
Det verkar vara knas med hennes öra igen. Dessutom tycker jag hon ser rätt svullen ut i halsen och låter lite konstig i bröstet.
Hon vaknade nu på kvällen och var jätte ledsen. Lika bra att få det kollat så fort som möjligt med tanke på att vi far iväg snart.
Vet inte om jag ska hoppas på att det är "något"och att hon får penicilin eller att det inte ska vara något?! Då kanske skiter blommar upp nästa vecka istället?! Nej, jag röstar nog för att det är något nu och att hon får hjälp mot det!
Jag ska jobba imorgon, så det blir M som får åka med henne. Lite jobbigt tycker jag! Jag vet att han fixar det och är minst lika bra som jag. Men när ens barn är sjuka, då vill man bara ha dom i famnen hela dagen.
Nu hostade hon där nere. Låter ganska otäckt faktiskt, så där rosslade i bröstet. Det låter som att det skulle göra väldigt ont!
Känns så skönt med dom här drop in tiderna för barn tycker jag! Inte massa samtal innan utan man åker dit och får hjälp på en gång!! Love it!!

Hoppas hon får sova bra inatt!

God natt!


Fin!

När man lånar syrrans diadem, då blir man så här fin och lycklig!


1 vecka kvar

Sen ska vi bo här!
Sola, bada, äta glass, dricka öl och bara njuta.




Sol!!

Vilket väder!!
Trots det väljer vi att hålla oss inomhus idag. Freja har fortfarande pyjamas, tar en mys och tv dag och laddar batterierna. Jag har passat på att städa övervåningen, ordentligt!! Så fräscht det blir! Älskar nystädat och doften av Ajax.
Magen börjar kurra. Kanske dags för lite lunch, den stora frågan är ju bara vad?! Har så dålig fantasi när det gäller matlagning.


Sjuk?

Har en snorig, lite rosslig och kraxig Freja hemma idag. Började ana oråd redan igår kväll när hon skulle sova. Hon hostade och började låta lite konstigt. Nu håller jag alla tummar jag kan att det inte blir värre!
Om en vecka lyfter vi, och då vill jag ha friska barn att flyga med. Kan ju bli så tokigt med öronen om man flyger och är snorig. På tal om det måste vi under den här veckan tillbaka på efterkontroll för att kolla just Frejas öron innan flygningen.

Nu frukost!


4 mars

Idag blir vår bäbis 7 månader.
7 månader!!!! Helt sjukt!! Jag kan inte fatta?!
Stanna tiden, vill ha henne liten för alltid!


Moroccanoil

Äntligen har den anlänt till salongen! Tror det kommer bli en stor favorit. Har hunnit jobba lite grann med den och jag är super nöjd!

Moroccanoil ( även kallad Maria Montazami oljan ) är en argan olja som kan användas i blött och torrt hår.
Har en inbyggt värmeskydd vilket gör att du kan använda den innan du lockar eller plattar håret.
Den går in i fjällskitet, vilket innebär att den inte bara lägger sig utanpå hårstråna.
Fint hår = längre hållbarhet på färgen.
Den tar bort frissighet.
Har UV skydd.
Reducerar torktiden på håret med upp till 40 %.
Den motverkar att hårtopparna klyver sig. Dock reparerar den inte redan trasiga toppar, dom måste klippas bort.
Är en flaska med pump, vilket underlättar onödig överdosering som gärna kan uppstå.


Oljan utvinns av en nöt/frön från ett träd i Marocko. Så det är alltså ingen skog som skövlas för att kunna framställa oljan.
Det är kvinnor i Afrika som handplockar nötterna. Och dom tjänar bra pengar
( i deras mått ) på att göra det.
En del av vinsten som företaget gör går till att bygga upp skolor i Afrika.
Tycker jag känns super bra!!

Som sagt, finns nu på salongen
( Hårknuten ). Så det är bara att rusa dit och införskaffa sig en flaska.


Vitt

Hedda sover. Så jag och Freja leker. Hon ville leka salong. Så jag sitter just nu och blir schamponerad.
Alldeles nyss stannade hon upp och börja pilla väldigt långsamt i hårbotten. Såg framför mig en liten apa som letar löss på sin kompis.
Plötsligt säger hon: Mamma, det är något vitt här uppe!
Suck! Nu kan man inte ens dölja det för sin 4 åriga dotter. Dags att pensla lite färg igen!


1 mars

Ny månad, ett steg närmare våren och sommaren. Så skönt!
Men idag är också en speciell dag på ett annat sätt. För idag för 10 år sen träffade jag mannen i mitt liv!
Nu ska jag inte försköna det hela och blossa upp det till värsta grejen. För som i alla förhållanden har man lite sämre dagar också. Helt naturligt tror jag! Men jag är så otroligt glad och tacksam för dom här åren! Och jag är super nöjd över att ha funnit min man!
10 år!!!
Jag var ju bara "barnet" när vi träffades. Hade precis fått börja komma in på krogarna. Och ja, för er som inte vet. Det var där vi träffades, på krogen!
Mycket har hänt på 10 år.
Vi blev sambos, lärde känna varandras familjer, förlova oss, jag utbildade mig, köpte vår fina bostadsrätt, reste, gifte oss, reste lite till, skaffade vårt först barn. Förlorade svärmor/mamma, blev med hus, reste, renoverade, startade upp ny salong, fick ett barn till. Ja, ni ser. Jag har säkert glömt bort hälften?!

Matthias, jag vet att jag inte är den lättaste att leva med ibland. Kan vara sur som en citron!
Men jag älskar dig allt jämt och är så glad för dig och vår fina familj!
Du är en fantastisk människa! Generös, glad, bra pappa, tålmodig ( iaf, när det kommer till mig och mitt humör ) och snygger. Ja, trots att du åldrats 10 år! ;)
Ser fram emot dom kommande 10 åren med glädje!

Puss i massor

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_191876408.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_191876432.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3062097/images/2012/pic_191876457.jpg" class="image">


Inte så bra!

Började morgonen med att ha sönder 2 formar och min fina glaskåpa
( till tårtfatet). Så tråkigt!!!
Öppnade en av lådorna och då rasade en annan form ner på dessa stackare. Skit också!!!


RSS 2.0