Jobb

Är på jobbet. Hostar och snorar men vad ska man göra?!
Saknar mina tjejer!


Vår stora tjej

Hon e' bra fin vår stora tjej!

Jobbig natt

Lite brist på sömn dagen till ära. Vaknade inatt av att jag hade så fruktansvärt ont i halsen. Vaknade liksom till varje gång jag skulle svälja.
Så det blev till att roa sig på egen hand en stund mitt i natta, för sova var det inte tal om!
En promenad i " bara nattskjorta' " ut till bilen för att leta halstabletter blidde det. Tack och lov hittade jag dom! Lyckades efter några timmar somna om igen.
Tackar Hedda för att hon tog sovmorgon dagen till ära. Känner mig faktiskt ( vågar knappt säga det ) lite bättre just nu.
Just nu ligger hela familjen i soffan och kollar på tecknat. Två får som sitter och dricker milkshake i var sin tröja. Som om får behöver tröjor!? Och vad hände med att gå i hagen och dricka vatten och käka gräs?! Kanske dom inte gör föresten!? Men inte fasen dricker dom milkshake heller! Inte på våran gata, här hemma i stan.


Hemma

Då var vi hemma igen!
Helgen i Knivsta var mycket trevlig! God mat och trevlig sällskap. Blir tyvärr inte att vi ses så ofta som man önskade att man skulle göra men det e' ju så svårt att få ihop det.
Nu är det ju snart jul så förhoppningsvis ses vi ganska snart igen! Freja var iaf mycket nöjd över helgen, hon ville inte följa med hem igen! ;)
Stannade till och shoppade lite på vägen hem. Till tjejerna förstås! Att det är så svårt att låta bli! ;)
Stannade även en snabbis och provkörde lite paraplyvagnar för den kommande semestern. Höll nästan på att "bli med en" , men vi ville fundera lite på det. Har ju fått för mig att jag vill ha en Quinny Zapp Extra.
(Tack Åse ;) )
Tycker dock att det är i dyraste laget. Men den verkar så smidig!! Kan inte riktigt få den ur huvudet! Det tråkiga är dock att det inte är några butiker som verkar ha den. Iaf inte någon av de större kedjorna. Har hittat den på nätet, men eftersom den kostar en slant vill jag gärna klämma och känna. Provköra och titta.
Jag skriver "jag" eftersom "gubben min" är så snäll och låter mig hållas. Brukar bli bäst så säger han. Tror erfarenheten säger han att om jag inte är nöjd så kommer jag tjata om det, antagligen tråkigt att lyssna på! ;) Sån är jag!!! :)
Någon som vet om det är någon butik som har den vagnen?

Har dragit på oss någon tråkig förkylning. Började känna av halsen i lördags kväll och nu har det bara blivit värre. Smittat Matthias har jag också gjort. Hoppas tjejerna klarar sig!
Känns som ett rivjärn i halsen, sjukt jobbigt!!
Hoppas jag är hyffsat fräsch imorgon. Tänkte försöka julpynta lite. Tror vi är dom enda i kvarteret som inte har gjort det ännu!
Alltid lika roligt ( not ) att ge sig ut i förrådet och försöka komma ihåg vart grejerna står.
Varje år lovar jag mig själv att packa ner ljusslingor osv ordentligt, för att året efter slippa stå och trassla ut skiten. Men icke!! Kommer säkerligen bli lika förbannad i år som förra året!
Vi får se hur det går! :)


På väg

Håll i dig morfar, nu kommer vi!!


Packning

Imorgon far hela familjen upp till Knivsta och hälsar på morfar och Eva. Det packas för fullt här hemma. Får ju liksom inte göra det själv längre! Det är en mycket bestämd tjej när det gäller vilka kläder man ska ha på sig!
Berättade i förbi farten att Frejas morbröder Jim, Niklas och Dennis också ska till morfar. Då blir hon tyst och säger sen:
- Mamma, dom där grabbarna dom gillar öl!
Stackars barn, vad får hon för uppväxt!? ;)


Hjälpreda

Det vankas tacopaj till middag på Ringvägen. Har dagen till ära en duktig hjälpreda.


Mm...

Färska blommor pryder vårt hem. Det gillas!!


Mys

Här hemma springer vi fortfarande runt i myskläder. Ska precis hoppa in i duschen. Framåt eftermiddagen blir det en tripp till Vingåker för att pynta på salongen. Hedda får hänga med mormor och Freja går följa med.


Trött

Min mamma är trött och vill sova. Men det vill inte jag!!!


Playdate

Dagen har spenderats i Vingåker hemma hos Anna och Kevin. Hela dagen, kom inte hem förrän kl 18.00.
Det bjöds på lek, "Gofika", mat och mys. En riktigt trevlig dag!!
Och fint hade dom fått det! Har nyligen köpt hus som håller på att renoveras. En bra bit på väg är dom och riktigt fint har dom fått det! Blir allt lite avis! Jag vill också göra nytt. Det stora "ha spöket" kom minsann ifatt mig! :)

Hedda fick presenter. Jättefina var dom! Tackar då mycket!!

Nu blir det soffmys och ladda inför morgondagen då det står jobb på schemat. Blir kul!

Kram på er


Måndag

Dagen:
Frukost.
Förberedde lite julpynt till salongen.
Hämta på dagis. Hem och laga lunch. Ner till "Bibblan" och lämna tillbaka böcker.
Till affären och veckohandla.
Hem igen. Laga middag.
Gympa med Freja.
Hem och käka kvällsmat och natta barn.
Soffhäng.
Ja, det var måndagen det!
Tokfort har den gått!!


God morgon!!


Kalas

Söndagsmorgonen körde igång i ett rasande tempo! Freja skulle på kalas nu på f.m och eftersom det är familjen Andersson vi pratar om så var vi ju givetvis lite sega i starten.
Men i skrivande stund har jag precis varit och lämnat henne. Hedda hon sover så jag tänkte passa på att " röjja" av lite här hemma. Vågar snart inte lägga ner Hedda på golvet längre, för då blir hon attackerad av dammråttorna!
Skönt med egen tid! ;) Nu kör vi!


2 blev 5

Freja har lekkamrater här idag. 3 stycken, så nu är det full rulle kan man säga! Blir helt plötsligt en annan ljudnivå! ;) Kul att lyssna på dem när dem leker. Ingen lyssnar på vad någon annan säger utan alla pratar i munnen på varandra! Det är precis som om dem är stressade och vill hinna med så mycket som möjligt på en och samma gång. Trots detta så verkar dem iaf ha kul!
Tror jag vet någon som kommer somna som "en stock" ikväll!

Men snacka om att det är tjejer som leker. Den hann bara komma innanför dörren och in på Frejas rum så började dem klä av sig. "Freja, vilka kläder får jag låna?"
Så nu springer dem runt här, den ena snyggare än den andra! Men som sagt, kul verkar dem ha!


Gympa

Igår kväll var vi på gympa med Freja. Något vi pratat om ganska länge, men det har inte passat pga att den varit på lördagar, vilket inte alls funkat för vår del då vi varit tokuppbokade dom senaste helgerna. Men nu har vi som sagt var hittat en som är på torsdagar och måndagar om man vill köra lite extra.
Hon blev så glad igår, när jag frågade om hon ville åka. Hon började skratta och blev alldeles tårögd. "Det känns som det kommer tårar" sa hon. Söööta unge!!!
Det gick bra och var mkt roligt! Så nu blir det gympa fram över!


Post var det här!!!

Freja ska skicka post. Hon har gjort önskelista. Får se vem den skickas till?! Pendlar lite..... Kanske just Du blir den lycklige!


Morgonpromenad

Blidde en promenad med Ida nu på morgonen. Var skönt! Och framför allt att man gör det så pass tidigt, då är det gjort och man jag göra annat resten av dagen.
Sitter just nu och ger "lillsessan" mat. Freja har pysselverkstad med moster Jenny som kommit upp och sällskapat med oss. Det står julgransdekorationer på agendan!
Nu kör vi!!!


Mot dagis

Idag cyklar vi till dagis!
( Ja, jag vet att det heter förskola! Men dagis ligger mkt bättre i munnen )


Helgens bravader

Har ju glömt bort att berätta att det i lördags var möhippa för min fina vän Åse.
En jättemysig dag som innehöll många goa' skratt!!
En tur på hästryggen innehöll den också, något jag inte gjort sen jag var 7 år. Men det var kul!! Otroligt snälla hästar! Lagom skön träningsvärk på ställen jag inte ens visste innehöll muskler fick man på köpet. Men det gillas! Mer träningsvärk åt den här gamla deghögen!!!

Jag hoppas iaf att fröken Lindström hade en trevlig dag/natt, och nu kan sluta vara nervös och istället lägga all fokus på den "stora dagen".
Ser fram emot den!!


Kvällsbad


Va?!

Freja: Mamma, du måste verkligen gå till doktorn! Du säger ju va?! , hela tiden!!


Mot dagis

Nu far vi och hämtar Storesyrran.


Hjälp!!!

Någon som e' sugen på att hjälpa till!?


Huvudvärk

Vaknade dagen till ära med huvudvärk. På en fredag! Det är väl inte helt okej?! ;)
Nåväl, bäst att sätta igång. Har en hel del på "dagens lista".


Pyssel

Vad månne det bliva av detta?!


Gött mos!!


Kramkalas

Så här glada är vi idag!!


Applåd!!

Japp, det är jag minsann värd!! Har dagen till ära varit hos tandläkaren och lagat ett hål. Ett hål som tydligen var ganska stort och djupt.
Är huvudet dumt får kroppen lida! Skulle naturligtvis sökt för det här tidigare MEN........hur kul är det?! Ont gör det! Och massa pengar kostar det!!
Men nu är det gjort!!


Lyx

Man inser att man är småbarnsmamma när man tycker det är lyxigt att få åka och vecko handla själv. Hade Freja med mig ikväll, men nästa gång far jag nog faktiskt iväg bara jag. Tycker det är så skönt å bara följa sin lilla lista som man så duktigt förberett och tänkt igenom hemma. Och snabbt och smidigt komma hem igen för att ägna sig åt något annat, som är roligare.
Med det råder tydligen delade meningar på den punkten. Freja ville typ titta på allt annat, köpa allt annat och fråga om allt annat. När jag för 17:e gången sa nej till att handla någon grej hon kom med ändrade hon taktik.
- Mamma, kan vi köpa den här?
- Nej Freja, du har redan 3 sorters badskum hemma.
- Men jag vill!
- Nej sa jag.
- Men tänk vad pappa kommer säga då.
- Vad menar du?
- Jag tror han kommer säga, vad roligt Freja att du köpte något till dig!

Den där ungen!!!


Nu är dom här!!

Gissa om det var någon som tyckte det var kul när posten kom idag?!
Och jag förstår henne! För jag kommer själv ihåg hur spännande det var. Man satt och ringade in/ skrev första bokstaven i sitt namn vid sånt man önskade sig.
Och om det var något man ABSOLUT ville ha, då j-vlar ringade man in den flera gånger om och gjorde bokstaven extra stor. Så att mamma och pappa verkligen förstod hur viktig just den saken var. När man väl var klar innehöll hela katalogen STORA bokstäver. Det var ju så svårt att bara önska sig vissa grejer lite lagom.
Och j-vlar om småbröderna råkade markera samma sak, då blev man vansinnig! Som om det spelar någon roll!!!! Men det var verkligen viktigt det där. Jag minns att jag vid några tillfällen "kluddrade" över deras bokstäver och låtsades som ingenting! Som om det inte skulle synas att någon hade skrivit något under "kludder fläcken ". Men jag trodde väl att mamma och pappa aldrig skulle förstå det. Inser nu att jag tydligen inte hade så höga tankar om mina föräldrar och deras IQ.
Så nu mamma och pappa vet ni varför katalogen var så "kluddrig". Och Niklas och Dennis, nu vet ni sanningen om er stora syster!!

Freja sitter här brevid mig i full gång med att ringa in det hon önskar sig. Jag tror tame tusan hon lyckats pricka för varenda rosa grej i hela katalogen.
Just nu är hon dock inne på att önska sig en " killgrej ". För det har hon faktiskt ingen! :)

Vi får väl se hur det hela slutar!? För nåde' henne om hon markerat något jag ska önska mig!! ;)


Vart tog den vägen?!

Det kan man undra?! Tycker den här dagen bara for förbi. Vad har jag åstadkommit? Inte mycket faktiskt!
Har pysslat lite med Freja när Hedda tog en "lur" i vagnen.
Freja och pappa Mathias har blivit fina i håret. Ja, och sen var dagen slut!

Sitter nu i soffan och ger Hedda mat. Inväntar att Freja ska somna så vi kan kolla på film. Blev inte så mkt med det igår! Som jag befarade så fick jag be Matthias stänga av efter en halvtimme. Jag var så trött!
Får se hur det blir ikväll?!


Trött

Loppisen är till ända, och jag är slut som artist!!
Det tar på krafterna att stå i så många timmar bland så mycket folk. Det var kul, men jag önskar att vi hade blivit av med mer saker!! Men det var jag nog inte ensam om att tycka?!
Nåväl, vi blev av med lite grejer och jag hade en trevlig dag med mor och syster.

Nu ska jag avnjuta en dusch och sen kolla senaste Pirats filmen med gubben min. Får väl se hur mycket av filmen jag hinner se innan John Blund hinner ifatt mig. Känner att han flåsar mig i nacken!


Loppis

Här förbereds det inför morgondagens Loppis i Duveholmshallen. Kom och shoppa vet ja'!!


Framsteg

Okej?! Det var väl ändå inte här jag la henne från början! Hon försöker rymma minsann.


4 november

Idag blir vår kära Hedda 3 månader. Skulle någon kunna tala om för mig var tiden tagit vägen?! Känns som igår vi kom hem med lillasyster.
Kan inte tiden bara stå still ett tag?! Vill ha henne liten länge!


Hej hej

Jag heter Hedda och har snygg frisyr!


Löööv ju!!

Kul med lövhögar!!!!
Mamma krattar och Freja stökar till. Så ser dagens arbetsfördelning ut. Hedda, sover i vagnen hon.


Pyssel

Pysslade lite nya tavlor till sovrummet för någon vecka sen. Tyckte det var kul med något man gjort själv och som är lite personligt.


App lapp sa att du slapp

Har hittat en ny app. Kulig tycker jag!!


Fräscht!!

Fick blommor av mannen min igår. Superfina!!!


RSS 2.0