Fredag

Känner mig lite bättre. Penicillinet verkar funka. Dock mår jag lite illa av det.
Konstaterade på eftermiddagen att Hedda inte är helt hundra. Har feber 39,4 nu på kvällskvisten. Vi får se hur det utvecklar sig.
På eftermiddagen har jag och tjejerna pyntat lite till här hemma. Blir nog jul här på Ringvägen oxå till slut!


Dagen efter

Som jag skrev i tidigare inlägg så var det en " natt from hell ". Lagom jag somnat vaknade Hedda och tyckte att hon sovit färdigt! Så mellan 23.30-05.30 höll hon låda. Hon var inte ledsen mest missnöjd och vägrade bara somna om. I kombination med mitt halsbekymmer så kändes natten lite extra jobbig. Vid tretiden hade jag så ont i halsen så jag fick börja spotta saliv istället för att svälja. Tog då till "lipen" och fällde ett par rejäla krokodiltårar. Jag tyckte riktigt synd om mig själv!
Hedda fick vara hemma med mig idag eftersom vi inte riktigt visste vad det var som strulade under natten.
Jag själv fick en tid på vårdcentralen och fick domen streptokocker. Har inte haft det sen jag var 12 år. Så nu är det penicillin som gäller. Efter mkt om och men. Kåvepenin är det man normalt får, men det fick jag en allergisk reaktion på sist. Så jag fick något annat. Men när jag väl kom till Apoteket så fanns inte den sorten kvar längre. Efter lite strul att få tag på läkaren igen så löste det sig till slut och jag fick ett nytt recept. Så nu hoppas jag att det blir bra! Blir hemma från jobbet imorgon också, smittar tydligen i två dagar. Tråkigt för kunderna som måste bli ombokade, men nu är ju läget som det är.


Vilken jobbig jävla natt!!


Suck!!

Som jag tidigare skrev så är det lite varannan dag status på halsen. Igår var den ganska hyffsad igen. Nu ikväll är det riktigt illa igen! Gör såå ont på vänster sida när jag sväljer. Kom på mig själv med å dreggla alldeles nyss för att jag försöker undvika i det längsta att just svälja. Tror bestämt jag får ringa vårdcentralen imorgon. Kan det bara vara ett virus? Eller är det en halsfluss? Vet ju inte riktigt hur det ska kännas. Var så länge sen. Tror jag var 12 år när jag hade de senast.


Shiieet!!

Så man såg ut i ansiktet efter graviditeten med Hedda. Som en köttbulle!!!! Herre jävlar vad rund jag var!!!


Tummen upp

Läste precis att från och med vecka 10 kommer det finnas Newbie kläder i större storlekar också. ( 80 cl - 98 cl )
Det gillas verkligen!!!


Färdig

Har hjälpt lillebror att göra en tavla till hans kök. Äntligen är den färdig! Stackaren har väntat länge. Tappade intresset någonstans på vägen.
Inte alls min stil, men tycker den passar bra hemma i hans ungkarlslya!


Salongen är pyntad

Det blev lite tid över, så det hanns med att skylta om och pynta på salongen.
( Tyvärr är inte bilderna dom bästa. Taget på kvällen, så blixten stör i fönsterrutan. )


Klagosång

Kände mig hyffsat bra imorse och under dagen. Piggare än på länge. Men det vara inte länge. På eftermiddagen kom den smygande, smärtan i halsen. Och just nu känns den för jävlig! Den kommer och går. Ena dagen känns det ok, nästa gör det tokont. Ska det vara så jävla svårt att bestämma sig!?


Tidig morgon

Tidigt morgonbesök hos tandläkaren med Freja. Allt såg bra ut!
Nu tar vi en frukost på sjukhuset innan dagis och jobb väntar.


Tjuvstart

Har pysslat med Freja idag. Vi tjuvstartade lite med julpysslet/ pyntet. Kunde inte riktigt hålla mig! Tycker det är så tråkig period just nu.
Eftersom vi har en hel del vitt hemma, med inslag/ detaljer av grått och rosa tycker jag inte att det passar med rött. Rött nu till jul är superfint! Men det funkar bara inte här hemma. Så vi kör på vitt ( kors i taket ), silver/ zink och grönt. Kommer försöka ta in mkt mossa för den fina färgens skull. Skulle mer än gärna vilja pynta med granris oxå, så fint och doftar så gott. MEN, har ju en man här hemma som är allergisk. Så TYVÄRR, så blir det inget med det inte!
Bjussar på lite bilder från dagens pyssel.

Tänkte jag skulle fortsätta med lite pynt och omskyltning på jobbet imorgon oxå. Får se hur mkt tid jag har till det bara.
Där blir det svart och vit jul. Måste ju passa salongens stil. Vi körde faktiskt rött förra året, men det tyckte jag inte kändes rätt! Ah, vi får se vad det blir av det imorgon!?


Fredag


Nu kom mannen min hem!

Skaplig arbetsdag!
God natt!


Jämna plågor

Det händer inte så mycket just nu. Statusen på "förkylningen" är den samma. Ont i halsen ( till och från), hostan from hell och snorig. Hankar mig igenom dagarna på jobbet. Imorgon är det fredag. Blir tyvärr inte så mkt vila i helgen heller. Freja ska på kalas lördag fm, Matthias jobbar och på kvällen är det kalas för svåger och svägerska. Söndag ska Matthias jobba extra, så jag är själv med tjejerna. Brukar inte bli någon vila då inte!
Är föresten invigning av nya
( renoverade ) Möbelhuset. Åk dit vett ja! ;) Butiken blir jättefin!
Hoppas bara dom hinner klart! M har jobbat skit mycket den här veckan. Åkte redan vid 06.30 imorse och har inte kommit hem ännu, blir nog ett par timmar till misstänker jag.
Nu ska jag försöka få den "lilla skiten" att sova. Vi verkar inte helt överens på den fronten för tillfället! Sen blir det the och soffläge för min del.


FAN OXÅ!!!

Har fått tillbaka hostan igen, den är riktigt jobbig till och från! På det halsont som kommer och går och dagen till ära även lite feber. Snorig näsa.
Vill bara krypa ner i soffan med mitt mysiga täcke och vila. MEN.....den här veckan har jag sjukt mycket att göra på jobbet. Tror det är någon kommunalfest på fredag, så det är många som vill bli fina till dess. Inte riktigt läge att vara hemma då. Alvedon och Ipren får vara mina kompisar idag. Sånna här dagar har jag valt fel yrke. Ett annat jobb kan man vara hemma när man är sjuk, på mitt jobb drabbar det så många andra om jag är hemma. Och en själv när man kommer tillbaka, då ska man lyckas få in alla kunder som drabbats och ändå hinna med dom man redan har bokade den veckan. Ett riktigt pusslande och stressande blir det.
Äh, jag biter ihop ett tag till så får vi se hur det blir!?


Måndag

Långdag på jobbet idag. Och imorgon ska jag jobba igen, och på ons å torsdag å fredag. :) Har nog inte riktigt kommit in i det här ännu, att jobba varje dag. Men jag tycker det är skönt! Jag tror jag behövde det. ( om man nu får säga så!? ) Rutiner och jobbvardag har jag saknat!
Om en månad kanske jag säger något helt annat!? Vem vet!? Men just nu trivs jag kanon.


Slut på helgen

Å så var helgen över igen! Den går alltid så fort!! Men den har varit till belåtenhet.
Gårdagskvällen spenderades i Vingåker med fina vänner. Supermysigt var det!
Idag har M fixat med ny ventilation i huset. Det är inte klart, men iaf en bit på väg. Jag själv har hängt med tjejerna. Och tyckt lite synd om mig själv. Har fått tillbaka lite hosta och halsont. Håller tummarna att det håller sig i skick och inte blir värre!
Veckan som kommer är det mkt på jobbet.
Hörs nästa vecka! ;)


Spontant

Klippte lugg lite spontant här på eftermiddagen. Lite svårt att få till den då jag fortfarande har "hål" efter håravfallet efter Hedda. Men det får duga!


Vad i helvete är det som händer?!


Omaka strumpor

Som jag skrivit vid ett tidigare tillfälle så har vi tydligen en strumptjuv här hemma. Massa udda strumpor som inte har någon sambo.
Kom då på ide'n att jag kunde använda dom till något. Så jag klippte och sydde, fyllde dom med ris. Så nu har jag helt plötsligt fått två saccosäckar till Frejas dockskåp.


Hej å hej då!

Nya favoritplatsen. Så man kan vinka hej och hejdå till pappa.


Längtar

Jag har gått och fått en sån där längtande känsla efter julen. När man får plocka fram pynt och göra det lite mysigt hemma. Det känns lite tråkigt allting nu!
Jag riktigt längtar efter julaftonsmorgonen när tjejerna vaknar och inser att det helt plötsligt ligger julklappar under julgranen. Äta julgröt till frukost och lyssna på julmusik. Tända ljus. Tjejerna är otåliga och vill öppna klapparna.
Å, jag kommer själv ihåg förväntningarna!
Har dock lovat mig själv att i år ska jag inte stå och slå in julklappar kl 23.00 kvällen innan. Å inte heller ska jag hålla på med skinkan den tiden på dygnet. I år ska vi sitta ner i lugn och ro och bara njuta av en skinkmacka på kvällskvisten. Kanske skulle man slå till på att spela Bingolotto på
uppesittarkvällen!? Hört att det är många som gör det, kan säkert vara lite mysigt. Ska kolla läget med mannen min. Kanske kan bli en ny tradition?

Jul, jul, strålande jul.....
( nej, just det. Var ju inte dags än )
Borde fasen finnas ett datum när man får börja spela julmusik. Ett sånt där alldeles "lagom datum". Så man inte spelar för mkt eller för långt innan så man tröttnar på det. Tror sjutton jag ska sätta ett datum för det. Frågan är ju bara vilket jag ska ta!?.......


Vardag igen

Heddas inskolning är nu över. ( Tyckte iofs att den var det tidigare det gick ju så bra! ) Så nu är vardagen igång igen. Lämna 2 barn på 2 olika ställen, åka och jobba, hämta 2 barn på två olika ställen, åka hem, laga mat, duscha barn, natta barn, duscha själv och sen var det natte'r.
Känns skönt å vara inne i det igen, men ändå lite skumt! Det är ju inte länge sen hon var ett litet pyre vår Hedda. Men det är väl som alla säger: " Njut nu, dom växer upp så fort! "
Fan, folk har ju faktiskt rätt i det!
Men å andra sidan, hur många är det som njuter till fullo av småbarnstiden!? Vill inte klaga, men det är ju bra stessigt ibland. Fullt upp! Man glömmer ju fasen bort att njuta. Å vissa kvällar njuter jag som mest när dom somnat! ;)


Vika tvätt måste vara djävulens påfund!!!

Och inte går det lättare när man har en skitunge som sliter ner all tvätt och viker upp den igen.


God natt

Middagen hos mamma med alla syskon och respektive tog musten ur barnen. Dom somnade väldigt smidigt ikväll. Tänkte göra detsamma jag. Så god natt!

Tack mamma för god mat! Och alla ni andra för trevligt sällskap!


Kul!

Precis vad jag känner att jag har tid och lust med på morgonen! Skrapa rutorna!!


Ser man på!?

Avslutade denna sena kväll med lite hostmedecin. Så irriterande med hosta när man ska sova. Freja hade Mollipect kvar sen hon var sjuk i våras, så jag tog lite. Vet att man inte ska göra så, men jag kollade datumet så det kan väl inte vara så farligt!? ;)
Det fick jag ganska snabbt äta upp! Efter bara några minuter får jag en obehaglig hjärtklappning. Tror först att det beror på att jag precis gått upp för trappen. ( jo men visst, Fru Andersson har fantastisk kondition ) Men inser ganska snart att det inte avtar. Googlar det och får fram att 1 på 100 kan få just den biverkningen. Skitkul! Så nu ligger jag här och ska försöka sova med ett hjärta som bultar lite extra och ett flåsande. Och det är inte tack vare Matthias jag flåsar! ;)
Ja, så kan det gå när man ska tjuva medecin! Det straffar sig!
Säkert ingen fara alls, men jäkligt obehagligt är det!


Syjunta

Matthias jobbar sent, barnen sover. Jag själv passar på att sy kuddar och gardiner till dockhuset.


Host och snörvel

Verkar fått en släng av förkylning. Svider som eld i halsen och har en sjukt jobbig torrhosta. Lite synd om mig själv tycker jag att det är!


Dagen

Var på tillställning igår. Jättetrevligt var det! Tack fina Maddis för en bra kväll! Hört rykten om att många inte mådde så bra idag dock! ;) Själv mådde jag toppen!
Under gårdagskvällen kom det vid ett tillfälle upp en diskussion om bakning. Jag erkände snabbt att jag är kass på att baka! Men idag tänkte jag att nu jävlar ska jag ge det ett försök. Freja tycker ju att det är så kul! Så när Hedda sov passade vi på att mysa till det med lite småkakor. Suck! Vad ska man säga!? Dom smakade bra. Men ser förfärliga ut!!! Nåväl, Freja tyckte det var kul. Bara att acceptera, jag är inte bra på att baka! Det har aldrig riktigt varit min grej, jag tycker faktiskt inte att det är så kul heller. Men det kanske är så, ju mer man bakar desto duktigare blir man och med det kommer det roliga!?
Så jag får väl kanske börja öva. För hon har skapliga önskemål vår blivande 5-åring om hur och vad hon vill ha till sin födelsedag. Vi satt idag och kollade bilder på fina tårtor och bakverk på telefonen. " Åh, den här mamma, å den var fin, en sån tårta vill jag ha". Kändes som jag svarade tveksamt "nja" på alla hennes förslag. Så tillslut säger hon: Men mamma, det här med å baka verkar inte vara din grej!
Sant som det är sagt! Mitt självförtroende slog i botten. Kombinationen av hennes kommentar och dagens fula kakor talar sitt tydliga språk.
Men men, det finns säkert något annat som jag är bra på!? Hoppas jag iaf!


I-landsproblem

Känslan som infinner dig när man konstaterar att man måste plocka ur den rena disken från diskmaskinen innan man kan ställa ner den smutsiga, den är fan jobbig!!


Pyssel

Av en gammal glasburk ( tacosås ), lite ståltråd och servett kan man göra mycket. Till exempel en ljuslykta till Frejas rum.


Hedda Andersson

Är ett barn i en klass för sig!!! Lyckades precis riva ner en lampa från fönstret. Fantastiskt snygga märken i golvet blev det!!
( jag vet att det bara är materiella ting, men lite tråkigt är det )


Inskolning

Inskolningen med Hedda går sjukt bra! Fick lämna henne på en annan avdelning i dag, men det brydde hon sig inte om. Hon körde järnet på en gång!
Har hört att om man har en lätt inskolning kan det komma "bakslag", men det tar vi då i så fall. Jag själv tror faktiskt inte det.
Så nu sitter jag alldeles själv hemma. Lite skum känsla! Kanske skulle passa på att bara ta det lugnt och unna mig en sån dag......Men det skulle verkligen behöva städas här hemma. Så det får bli en sån dag istället.


Heddas nya favorit

Hon kan hålla på i evigheter


Fortsättningen

Fick en present av Matthias idag. Mer snusk!! ;)


RSS 2.0